A világranglista immár második helyezett játékosa, Petra Kvitova alig pár napra rá, hogy az Ausztrál Open döntőjét játszotta, ismét pályára lép, és nem is akárki ellen, hanem a volt világelső és kétszeres Grand Slam-bajnok Victoria Azarenkával néz szembe.

A fehérorosznak a visszatérése az élvonalba hosszadalmasabbra nyúlik mint ahogyan azt szeretné. Jelen pillanatban az 51. a világranglistán, ami azt jelenti, hogy a tornák kezdeti szakaszaiban is nagyon kemény ellenfelekkel kell szembenéznie. Erre lesz példa a Petra Kvitova elleni mérkőzése is, miután a Azarenka az első meccsén Margarita Gasparyant búcsúztatta a szentpétervári tornán.

január 30., szerda

Attól függetlenül, hogy még nincsenek az elvárt eredményei a pályán, Azarenka akaraterőt és bizonyítási vágyat tanúsít a pályán úgy hozzáállásával, mint gesztusaival. Ki is jelentette, hogy nem érdekli, hogy kivel játszik, csak minél többször lépjen pályára, hogy fejlődjön. Erre a fejlődésre szüksége is lesz ha ismét az élvonalba akar kerülni, mert játéka nem az ami volt. Szervája gyengébb, és bár ütései erősek és jól helyezettek, élükből és folyamatosságukból veszítettek.

A fehéroroszra jellemző erőharc most kevésbé tűnik nyerőnek, mert Azarenka nem látszik képesnek annyira folyamatosan hoznia, hogy az Kvitova mostani játékformája ellen elegendő legyen. Gyorsabb a pályán, de az ő robbanékonysága sem a régi. Nincs nagyon mit veszítenie a cseh címvédő ellen, ezért felszabadultan és lendületesen fog játszani, de jelen pillanatban Kvitova az, aki őt több kényelmetlen irányváltásra kényszerítheti és nem fordítva. Petra szervája is fölényesebb és Azarenkáé pedig most elég támadhatók. A jelen helyzetkép szerint, Victorianak a labdák mélységét kell tartania vagy úgy, hogy több mozgásra kényszerítse a lomhább Kvitovát, vagy pedig, hogy minél közelebb pattanjon Petra lábaihoz, ami jelentősen megnehezítené a cseh válaszait.

Bár meglehet, hogy nehezebben indul majd be ismét a cseh játékgépezete, Kvitova mégiscsak címvédő és nem igazán engedheti meg magának, hogy elkényelmesedjen. Azarenka azok egyike, aki képes legyőzni a cseh játékost, de ez jelen pillanatban nem valószínű. Egymás elleni meccseik (amelyeken Kvitova vezet 4-3-ra), nem feltétlenül mérvadóak, mert legutóbb 2015-ben találkoztak.

Néhány sorzó a mérkőzésre:

Kvitova nyer: 1.63
Kvitova nyer 2-1-re: 4.25
Játékok száma 26.5 Alatt: 1.30
Szettek száma 2.5 Felett: 2.40

További kiemelt szerdai meccsek:

Fogadj teniszre!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2019.01.30. (08:51).