Az online fogadás előnyei

Az internetes fogadás sok előnnyel rendelkezik. Hatalmas a kínálat, fogadhatsz élőben, bónuszokat kínálnak neked és nincsen kötéstiltás. Amikor belevágsz a netes fogadásba, érdemes elfelejtened azt, amit a Tippmixes közegben hallottál és tapasztaltál, mert két külön világról van szó! Olyan, mintha egy amatőr szintről belépnél egy profi klubba. Ha kíváncsi vagy a klasszikus papíros fogadás és az online közötti különbségekre, akkor ide kattintva olvashatsz erről.

De még az összehasonlítás nélkül is gondolj bele! Ahhoz, hogy feladhass egy mixet, le kell menned a totózóba. Viszont az online fogadásnál a számítógéped előtt ülve, pizzát majszolva nyugodtan kiválogathatod a kínálatból a tippjeidet, és akár pillanatokkal a mérkőzés kezdete előtt is feladhatod a szelvényt. Mindezek után belevágnál az internetes sportfogadásba, de nem tudod hogyan kell? A következőkben összefoglaljuk a legfontosabb első lépéseket, amelyek után már könnyedén boldogulhatsz ebben a világban.

foci-szelveny-008

Irodaválasztás és befizetés

Ahhoz, hogy fogadhass, először is regisztrálnod kell egy online irodához. Az ajánlott fogadóirodákat ezen az oldalon összegyűjtöttük neked. Többféle szempont szerint is megvizsgálhatod, kiszűrheted a számodra legmegfelelőbbet. A felhasználók szavazatai alapján pontoztuk őket az alábbiak szerint: ügyfélszolgálat, felület, megbízhatóság, szorzók, kínálat, kifizetés gyorsasága, befizetés egyszerűsége és az élő fogadási kínálatuk. Ezeken felül figyelj a bónuszokra is, mert például a bet365-nél 15.000 forintos kezdő bónusz vár rád. Nagyon fontosak a fizetési lehetőségek is, hiszen kezdetben fel kell töltened a számlád pénzzel. Amit érdemes szem előtt tartani, hogy a legtöbb esetben oly módon tudsz majd kiutalni is, mint ahogy befizettél.

  • Banki átutalás: Nagyobb irodákhoz tudsz banki átutalással befizetni, amihez egy bankszámlára lesz szükséged egy banknál. Egyszerű átutalásról van szó, az iroda által megadott számlára. Szinte minden esetben kérik, hogy a felhasználóneved írd be a Közlemény rovatba.

  • Bankkártya: A sportfogadók körében a legelterjedtebb bankkártya a VISA Electron és a MasterCard, mivel az irodák legnagyobb része ezeket elfogadja. Ilyen módon történő befizetésnél nincs átfutási idő, mint a banki átutalásnál, hiszen a pénz rögtön a fogadó számlánkra kerül. Ha bármilyen kérdésed lenne a kártyás befizetéssel kapcsolatban, például hogy lehet-e a te kártyáddal befizetni az általad választott irodához, akkor a fórumban nyugodtan tedd fel!

  • Skrill: Ha komolyabban belemerülsz a sportfogadásba, Skrillre szükséged lesz. Bővebben ide kattintva olvashatsz erről az internetes pénztárcáról, amellyel szinte az összes irodához be tudsz fizetni, küldhetsz pénzt barátaidnak, ismerőseidnek, valamint különböző átutalásokat végezhetsz. Ingyenes regisztráció után lehet már saját Skrilled, melyet például magyarországi bankszámládról banki átutalással is fel tudsz tölteni. Rendelhetsz hozzá 10 euróért bankkártyát, amivel bármely magyarországi ATM-ből tudsz levenni pénzt a Skrill-számládról, de fizethetsz is vele boltokban.

  • Neteller: Egy újabb internetes pénztárca, amellyel be-, és kifizetéseket végezhetsz a legtöbb online irodához, küldhetsz pénzt ismerőseidnek és online áruházakban is fizethetsz vele. Ingyenes regisztráció után ezt is feltöltheted banki átutalással a magyar banknál lévő bankszámládról, de a bankkártyás feltöltés is lehetséges. Bővebben ezen az oldalon írtunk a Netellerről, amelynél a Skrillhez hasonlóan tudsz bankkártyát igényelni. Ezen kártyával egyből hozzáférsz a számládon levő pénzhez bármelyik bankautomatánál, de akár fizetésre is használhatod boltokban.

  • Paysafecard: Gyors, biztonságos és kényelmes befizetési opció. Kétféleképpen juthatsz hozzá: egyrészt a paysafecard oldalán megkeresheted a lakhelyedhez legközelebbi értékesítési pontot és ott vásárolhatsz, vagy az online áruházukban is hozzájuthatsz. Különböző címletű (5 eurós, 10 eurós stb.) kártyákat lehet vásárolni. Jelenleg csak euró árfolyamúak vannak, tehát az átváltási költséggel számolnod kell. Megvétele után kapsz egy számsort (PIN), amit a fogadóirodánál a befizetésnél kell megadnod és a pénz rögtön a számládra kerül.

Néhány fizetési eszköz (pl. Paysafecard és Abaqoos) nem alkalmas a kifizetésre, csak a fogadószámlád felöltésére. Készülj fel, hogy amikor ezeket használod, vagy eszközölnöd kell például egy Skrilles befizetést és utána arra kérsz kifizetést, vagy bankszámlára is kikérheted a pénzt, átutalással.

foci-man-betting-010

Szelvény feladása

Felöltötted a számlád, ideje fogadni! Több ezer sportesemény vár rád, amiből kedvedre válogathatsz. Feladhatsz szoló fogadásokat, de akár kombi szelvényeket is. Sokféle fogadási típus áll rendelkezésedre, amelyeket próbáltunk röviden összefoglalni ezen az oldalon. Felmerül a kérdés, hogy mire is fogadj? Ez a kérdés nem csak a kezdő sportfogadóknál vetődik fel, mivel nincs 100 %-os tipp. A technikai rész után, tehát egy nagyon nehéz és összetett feladattal találjuk szembe magunkat: nyereségesen kell fogadnunk.

Biztos recept nincs, viszont azt látni kell, hogy a lehetőségek tárháza végtelen. Pillanatok alatt nem lehet meggazdagodni ebből sem, hiszen akkor már rég mindenki ebből élne. Megfontoltan kell bánnod a rendelkezésedre álló pénzzel és hosszútávon kell gondolkodnod. A Fogadási stratégiák oldalon hasznos írásokat találsz, például a döntetlen fogadásról, gól-, és brékvadászatról, de még az élő fogadások során felmerülő problémákról is olvashatsz!

Pénzmenedzsment

A sikeres sportfogadás alapja a hosszútávú gondolkodás. Ha belegondolsz, az élet más területein is a jövődet tartod szem előtt. Azért jársz egyetemre, hogy jobb állásod legyen. Azért tanulsz meg angolul, hogy hosszútávon, a jövőben profitálhass ebből a tudásból. Alaptétel az üzleti életben is a tervezés, a célok szem előtt tartása. Sportfogadásban a te célod a nyereséges játék. Minden tipped nem fog bejönni, ezért előre fel kell készülnöd a rosszabb időszakokra is. Ezt úgy teheted meg, ha menedzseled a pénzed! Gyakorlatban ez azt jelenti, hogy meg kell határoznod azt a pénzösszeget (bankot), amit sportfogadásra szánsz.

A teljes összeg feltételét már most felejtsd el, mert hosszútávon gondolkodsz! Mondhatni elfogadott a sportfogadók széles körében az, hogy az alaptétednek valahol 5 % körül kell lennie. Például 10 ezer forint a bankod. Ebben az esetben 500 forintot tehetsz fel az egyes fogadásokra. Nem hangzik pénzesőnek ez az egész? Mi lenne, ha nem alkalmaznád ezt az elővigyázatos rendszert? Rövid távon még akár nyerhetnél is kisebb-nagyobb összegeket, de hosszútávon a fogadóiroda nyerne! A tippek kiválasztásával itt folytatjuk!

Ha kérdésed van, a fórumban nyugodtan tedd fel!