ChatGPT

A legjobb tippek a sportfogadáshoz mesterséges intelligencia segítségével

2023 okt 17. 09:06 El Barto Szólj hozzá!

Fogadási stratégiák statisztikák statisztika ChatGPT

Ahhoz, hogy a ChatGPT-t minél hatékonyabban használhasd sportfogadásokhoz, fontos néhány dolgot figyelembe venned. Itt összegyűjtöttük az öt legjobb tippet és trükköt számodra.

  1. Magadnak kell minél több információt átadnod a ChatGPT-nek. Minél több adatot kínálsz a chatbotnak, annál jobban tud belőle információkat kinyerni.

  2. Ne használd konkrét odds összehasonlításra: Jelenleg ne használd ezt az eszközt az oddsok  összehasonlítására több iroda esetén. Műszakilag ez egyszerűen nem lehetséges, nem fér hozzá ezekhez az adatokhoz.

  3. Ellenőrizd a bot javaslatait: Minden javaslatot saját magadnak kell újra ellenőrizned. Nem ajánlott az "ötleteket" és értékeléseket további ellenőrzés nélkül követni.

  4. Határozz meg megfelelő téteket: Mindenképpen határozz meg megfelelő tétet a ChatGPT-s fogadásaidhoz. Csak kis részét tedd kockára tőkédednek, és soha ne kockáztasd a teljes egyenlegedet.

  5. Teszteld a ChatGPT-s sportfogadást fogadási bónusszal: A fogadóirodáknál számos bónusz ajánlat található. Ezeket használhatod a ChatGPT-s fogadások kockázatának csökkentésére. Ha a stratégiád nem működik, csak a bónuszt veszted el, nem saját pénzedet.

Mi is az a ChatGPT?

A ChatGPT egy olyan chatbot, amelyet az OpenAI fejlesztője mutatott be 2022-ben. A GPT rövidítés a Generative Pre-trained Transformerre utal, és a modern gépi tanulási technológiát használva kommunikál a felhasználójával szövegalapú üzeneteken keresztül. 

Az egész célja az, hogy a beszélgetés a bot és a felhasználó között minél természetesebbnek tűnjön, miközben releváns információkkal gazdagítja azt.

A ChatGPT nagy előnye az egyszerű használhatóságban rejlik. A szoftvert könnyen használhatod anélkül, hogy mélyreható számítógépes ismeretekkel rendelkeznél. Fontos azonban megjegyezni, hogy a bot csak 2021 szeptemberéig terjedő adatokhoz fér hozzá.

Sportfogadás ChatGPT-vel

A ChatGPT már megtalálta helyét a sportfogadás világában. Nem csak a fogadóirodák használnak automatizált folyamatokat és mesterséges intelligenciát, hanem egyre több sportfogadó is támaszkodik erre a toolra támogatásként.

Valójában vannak okos lehetőségek mesterséges intelligencia használatának a sportfogadásban. Például megkérdezheted a ChatGPT-t, hogy melyik klubnak jobb a statisztikája a közvetlen összehasonlításban egy másik csapattal.

Ugyancsak lekérdezheted, hogy két csapat között hogyan alakultak az utolsó közvetlen párharcok, vagy hogyan szerepelt egy csapat az elmúlt hetekben hazai mérkőzéseken. Így a történelemkönyvek és statisztikák böngészése sokkal könnyebbé válik.

Azonban a chatbot határaihoz érsz, ha aktuális adatokat szeretnél lekérdezni. Például nem tudod megtudni, hogy a klubok hogyan szerepeltek az utolsó fordulóban, vagy hogy egy játékos hány gólt szerzett azon a napon.

Miben segít a mesterséges intelligencia?

A sportfogadások ChatGPT segítségével különösen érdekesek lehetnek, ha történelmi adatokra támaszkodnál. Ilyen esetekben különböző kérdéseket tehetsz fel a chatbotnak, és megkaphatod a kívánt információkat. Néhány példa ilyen típusú kérdésekre:

  • Hányszor játszott a Real Madrid a Barcelona ellen?
  • Hányszor nyert a Fradi a Vasas ellen?
  • Ki szerezte a legtöbb gólt a Liverpool számára a 2018/19-es szezonban?
  • Melyik a Bundesliga legsikeresebb hazai csapata?
  • Átlagosan hány gól esik egy PSG meccsen?

Az ilyen kérdésekre a bot általában könnyedén válaszolhat, mivel ezek múltbeli események.

Ezeket a kérdéseket a ChatGPT jelenleg még nem tudja megválaszolni

Annak ellenére, hogy a chatbot már most széles körben felhasználható, néhány területen korlátokba ütközik. Ez mindig akkor igaz, ha aktuális adatokat vagy értékeket szeretnél megtudni.

Például nem lehet a ChatGPT-vel meghatározni egy meccs jelenlegi valószínűségeit. Ez gyakorlatilag könnyű lenne a bot számára, mivel csak a fogadóirodák odds-ait kellene tudnia. Mivel a programnak nincs hozzáférése a jelenlegi adatokhoz, ez az opció elmarad.

Emellett a ChatGPT nem képes a "jövőbe nézni". Nem tudod meghatározni, mikor játszik a hazai csapat legközelebb a vendég ellen.

Ugyanígy a bot nem tud előrejelzéseket adni a közelgő találkozókra, és így nem tud ajánlani különösen értékes tippeket.

Milyen kérdéseket nem tehetsz fel?

  • Jelenlegi valószínűségek meghatározása
  • Fogadóirodák szorzóinak összehasonlítása
  • A következő mérkőzések felsorolása
  • Egy adott meccsre vonatkozó value-bet kiválasztása
  • Előrejelzések a közelgő mérkőzésekkel kapcsolatban

Sportfogadás ChatGPT-vel: előnyök és kockázatok 

Ha a sportfogadásokhoz a ChatGPT-t használod, ennek van néhány előnye, ugyanakkor ne hagyd figyelmen kívül a lehetséges kockázatokat.

Egyértelmű előny a statisztikák és adatok gyors kiértékelése. Ezzel az eszközzel sok időt spórolhatsz meg, és akár teljesen automatizálhatod ezt a folyamatot. Gyakran felfedezhetsz tényeket, amelyek korábban ismeretlenek voltak számodra.

Emellett lehetőség van az eszköz használatára a pénzkezelés támogatásához. Így meghatározhatod, mekkora a számodra optimális tét egy fogadás esetén az aktuális tőkéddel számolva.

Az eszköz használatának kockázatai közé tartoznak a potenciális hibák, amelyek az eredeti adatokban vagy számítási folyamatokban felmerülhetnek. Egyértelmű, hogy ha a ChatGPT hibás eredeti adatokhoz fér hozzá, abból nem származik helyes információ.

ChatGP naplók a fórumon


Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

100% befizetési bónusz akár 300 RON-ig + 200 ingyenes pörgetés

  • Az új Unibet játékosok akár egy 300 RON értékű befizetési bónuszban, valamint 200 ingyenes pörgetésben is részesülhetnek.

Unibet útmutató
Unibet regisztráció
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljesen! BeGambleAware.org
hirdetés

Előzetesek