Az egyes fogadóirodáknál sokszor találkozhatunk az e-sport menüponttal. Itt más sportokkal ellentében nem csak ligákat láthatunk, hanem még különböző e-sport címeket is. Nem beszélve arról, hogy sokszor ezeknél a játékoknál ráadásul még egyedi fogadási lehetőségekkel is találkozhatunk.

Ahhoz, hogy ne érjen meglepetés minket, nem árt tisztában lenni legalább az adott játék típusával. Épp úgy, mint a hagyományos sportoknál, az e-sport játékokat is lehet kategorizálni típusuk szerint. Ezek a kategóriák merőben eltérhetnek egymástól, más gondolkodásmódot, képességet és felkészülést igényelhetnek a játékosoktól.

E-sport fogadóirodák

Unibet
20.000 Ft sportfogadás üdvözlő bónusz + 60 ingyen pörgetés + 10.000 Ft ingyenes fogadás Útmutató Fogadás Útmutató
20.000 Ft sportfogadás üdvözlő bónusz + 60 ingyen pörgetés + 10.000 Ft ingyenes fogadás
32Red
4x 32 000 Ft bónusz + 32 ingyen pörgetés Útmutató Fogadás Útmutató
4x 32 000 Ft bónusz + 32 ingyen pörgetés
betfair
Fizess be 8000 Ft-ot s játssz 16000 Ft-tal! Útmutató Fogadás Útmutató
Fizess be 8000 Ft-ot s játssz 16000 Ft-tal!
Superbet
Superbet üdvözlő bónusz Útmutató Fogadás Útmutató
Superbet üdvözlő bónusz
NetBet
Útmutató Fogadás Útmutató
Betano
100%-os első befizetési bónusz 500 RON-ig Útmutató Fogadás Útmutató
100%-os első befizetési bónusz 500 RON-ig
Betinia
100%-os első befizetési bónusz 35.000 Ft-ig Útmutató Fogadás Útmutató
100%-os első befizetési bónusz 35.000 Ft-ig
CampoBet
100%-os befizetési bónusz 35.000 Ft-ig Útmutató Fogadás Útmutató
100%-os befizetési bónusz 35.000 Ft-ig
Mozzart Bet
200%-is befizetési bónusz 1750 RON-ig Útmutató Fogadás Útmutató
200%-is befizetési bónusz 1750 RON-ig
Zulabet
100%-os első befizetési bónusz akár 35.000 Ft-ig Útmutató Fogadás Útmutató
100%-os első befizetési bónusz akár 35.000 Ft-ig

E-sport játékok amelyekre fogadhatunk

Az alábbi képen illusztráljuk, hogyan szokták a fogadóirodák kategorizálni az e-sport kínálatot.

E-sport fogadási kategóriák

Multiplayer Online Battleground Arena (MOBA)

A MOBA név önmagában nem definiálja a benne zajló játékmenetet, annak mechanikáit és még a zsánerre jellemző tulajdonságokat sem. Általában 5 az 5 elleni összetett játékról beszélhetünk melyben mindkét csapat, egy-egy egyedi karaktert irányítva törekszik az ellenfél bázisának elpusztítására. Főként a szerepjátékok (RPG) és a valós idejű stratégiai játékok (RTS) keverékeként értelmezhetjük.

A MOBA legfontosabb eleme a csapatjáték, ennek oka az, hogy egy játékos csak nagyon ritkán tudja győzelemre vinni a csapatát egymaga. A játéktér általában egy interaktív tér, melyben különböző objektívák mellett találkozhatunk számítógép által irányított barátságos, semleges és ellenséges egységekkel. A játékosoknak szükségük van a térkép- és a karakterek átfogó ismeretére, stratégiai képességekre illetve az ellenfél lépéseire történő gyors kontrázásra.

First Person Shooter (FPS)

Az FPS játékok sajátosságai, hogy belső nézetből irányítjuk a cselekményt, és a nevéhez híven a karakterünk szemszögéből irányítva célzunk és lövünk. Az ilyen játékok célja az ellenfél kiiktatása pontért, terület elfoglalása vagy valamilyen feladat teljesítése idő előtt.

A műfaj a 90”-es évek elején született (Wolfeinstein, DOOM) majd később, 1997-ben a Quake forradalmi többjátékos módja által váltak a belsőnézetes lövöldék ilyen népszerűvé. A gyors reakcióidő és a pontos szem-kéz koordináció mellett a csapatjáték sem elhanyagolandó, viszont ellentétben mondjuk a MOBA játékokkal, itt már az egyén képességei sokkal hangsúlyosabbak.

Napjainkra három új ágat is megkülönböztetünk, a Tactical FPS-t, a Battle Royalet és a HeroShootert melyeknek köszönhetően sokkal színesebb lett maga a műfaj. A Tactical FPS esetében lassúbb játékmenet jellemző, a különböző pályaelemek és eszközök nagyobb hangsúlyt kapnak, mint mondjuk a HeroShooterekben.

A Battle Royale napjaink egyik, ha nem a legnépszerűbb műfaja, a videojáték iparban alig van olyan nagyvállalat, aki ne alkotta volna meg saját játékát a műfajban. A Battle Royale játék alapjául mindig egy sziget, vagy egy elzárt terület szolgál, melyben a játékosok egyedül vagy csapatban megpróbálják a többi játékost túlélni. Általában üres kézzel érkeznek meg a játékosok, így fontos szerepet kap a fegyverek felkutatása és megszerzése, amit lootnak vagy lootolásnak neveztnek. Nehezítésképpen a terület beszűkülésével a játékosok arra kényszerülnek, hogy leszámoljanak egymással, egészen addig amíg már csak egy csapat/játékos maradt. Népszerű Battle Royale játékok:

  • Fortnite
  • PUBG - PlayerUnknown's Battlegrounds
  • Call of Duty Warzone sorozat

A Hero Shooter az FPS-ek egy olyan ága, melyben a MOBA zsánerhez hasonlóan különböző karaktereket választhatunk, ezzel fontos szerephez juttatva az irányított hős attribútumait, képességeit és a csapatban betöltött pozícióját. Népszerű shooterek:

  • CS:GO
  • Tom Clancy’s Rainbow Six Siege
  • Overwatch
  • Call of Duty: Modern Warfare, Black Ops sorozat

Real Time Strategy (RTS)

A valós idejű stratégiai játékok, ahogyan azt a nevéből is olvashatjuk, a valós időben zajló folyamatos játékmenetet takarja, melyben a játékos szinte bármikor cselekedhet/adhat ki parancsot a különböző egységeknek. Szemben a Turned-Based Strategy játékokkal, ahol körökre osztottan zajlik a lépés módja, tehát megvárják, amíg a másik befejezi a saját körét (akárcsak a társasjátékok esetében).

Ugyan létezik csapat-csapat elleni mód ezekben a játékokban, mégis e-sportként az egy az egy elleni megmérettetés az elterjedtebb.

Az eddig felsorolt kategóriákkal ellentétben, az RTS sajátossága, hogy a játékos több karaktert és objektumot irányít egyszerre, mely egy sokkal megfontoltabb és taktikusabb összecsapást eredményez. Az elmúlt évek nem kedveztek az RTS műfaj kedvelőinek, ugyanis nem született új cím ami esport magaslatokban is megállná a helyét, így maradtak a jó öreg játékok.

  • Starcraft 
  • Starcraft II.
  • Warcraft III.

Sport Games

A sportjátékok alapjául általában egy-egy tradicionális sport szolgál. A különböző sportágak digitalizált mozgásával találkozhatunk, amelyeknél csak kisebb játékmenet béli változtatással átélhetjük a látványsportok megannyi izgalmas pillanatát. Mivel ez a műfaj  áll a legközelebb a valósághoz, így a fogadásoknál sem találkozhatunk nagyobb eltérésekkel.

  • FIFA 20
  • NBA2K20
  • Rocket League
  • NHL 20

Racing games és szimulátorok

A versenyzős játékok közel állnak a sportjátékokhoz olyan értelemben, hogy a szimulátor játékok itt is a valós technikai sportokat ültetik át digitális környezetbe. A valóság majdnem tökéletes reprodukálásának köszönhetően ideális környezet lehet a következmény mentes gyakorlásra is. Éppen ezért rengeteg ismert versenyzővel találkozhatunk akik nem csak az aszfalton, de annak digitális változatán is képesek otthagyni névjegyüket.

  • Raceroom
  • Gran Turismo
  • IRacing
  • TrackMania