Miért nem engedik egyes fogadóirodák, hogy a fogadók nyerjenek

Miért nem engedik egyes fogadóirodák, hogy a fogadók nyerjenek?

2023 nov 2. 07:57 Karola Szólj hozzá!

Fogadási stratégiák

Miért zárják be és korlátozzák egyes bukmékerek a számlákat? Mi a különbség a jó és megbízható irodák és a kétes hírű fogadói irodák viselkedése között? Ebben a cikkben valódi fogadók mesélnek tapasztalataikról.

Van néhány egészen nagyszerű, megbízható fogadóiroda, ahol függetlenül attól, hogy mennyit vagy milyen gyakran nyersz, mindig szívesen látnak. Ugyanakkor sok buki nem osztja ezt a nézetet, és a felfújt árrések miatt, amelyek azt jelentik, hogy egy fogadás elhelyezése több pénzbe kerül, amint elkezdesz nyerni ezeknél az irodáknál, szigorúan korlátozzák vagy megszüntetik a számládat. Három különböző típusú fogadó osztotta meg tapasztalatait arról, hogy a bukmékerek hogyan akadályozták meg őket a pénznyerésben.

Egy élelmes fogadó beszámolója

A fogadó útja akkor kezdődött, amikor az online fogadás még csak éppen hogy elérte a tömegeket és főhősünk már majdnem tíz bukmékernél észlelte, hogy a számláját korlátozták vagy bezárták. Elsősorban focira és teniszre fogadott, más sportágak mellett, és egyik iroda sem indokolta a korlátozások és a számlazárások okát.

Bár nem árulta el, mi alapján választotta ki, hogy mire fogadjon, azt mondja, tudta, hogy a bukik figyelik a fogadási viselkedését, mivel a kiválasztott fogadások szorzója gyakran változott, amint megpróbált fogadni rájuk. Az irodák nem csak azt nem engedték, hogy annyit fogadjon, amennyit akar, hanem a viselkedése alapján módosították az oddsaikat is.

Az online irodák számára meglehetősen könnyű azonosítani azokat az ügyfeleket, akik potenciális kockázatot jelentenek a tényleges profitszerzés szempontjából. Az előbb taglalt helyzetben nem csak az volt a probléma, hogy a személy szelektív volt abban, hogy mire fogadott, hanem szelektív volt abban is, hogy mikor tett fogadást - a legjobb piaci árak megcélzása megkönnyítette az irodák számára, hogy nyomon kövessék fogadási mintát, és ennek megfelelően korlátozzák vagy zárják le a számláját.

Vajon a nagy tétek miatt nem fogadták el a bukmékerek ezeket a fogadásokat? Nem, mivel az átlagos tét az egyes irodáknál a korlátozás vagy bezárás előtt nem volt több 50 eurónál. Lényegében a fogadó azt rontotta el, hogy sikerrel járt, azaz megtalálta az értéket a piacon.

Egyes esetekben elég volt egyetlen fogadás, hogy mindössze 0,50 €/fogadásra korlátozzák, míg más helyen összesen 33 fogadásig vártak, mielőtt a számlát teljesen bezárták volna.

A fogadó esete az arbitrázzsal

Az arbitrázsfogadás népszerű a fogadók körében, mivel a piac mindkét oldalán történő fogadással kockázatmentes profitot garantál. Arbitrázslehetőségek akkor adódnak, ha a bukmékerek eltérő véleményen vannak (amit az oddsokon keresztül fejeznek ki), ha lassan reagálnak és mozgatják a vonalat, vagy ha egyszerűen csak hibáznak (a promóciós ajánlatok is vezethetnek arbitrázslehetőségekhez).

Ezek a lehetőségek teljesen szabályosak, és azt gondolnánk, hogy ha egy fogadó megtalálja őket, akkor minden joga megvan ahhoz, hogy fogadjon rájuk. Sajnos, mint azt a következő fogadónk is megtudta, létezik olyan fogadóiroda, amely nem engedélyezi az arbitrázsfogadást.

Miután néhány éve már fogadóként tevékenykedett, a második fogadó az egyetemi tanulmányai során belebotlott egy arbitrázsról szóló cikkbe. Néhány alapismerettel és 700 euró megtakarítással felvértezve befektetett egy arbitrázs szolgáltatásba, amely kiemelte a lehetőségeket, és számos bukmékernél kezdett el fogadni.

Két hónapon belül azonban négy bukméker eltiltotta őt, hét másik pedig szigorúan korlátozta. Kisebb nyereséget ért el, de a korlátozott lehetőségek miatt az arbitrázsfogadási pályafutása kevesebb mint 60 nappal a kezdete után véget ért.

A fogadó, aki speciális piacot talált

Nem meglepő, hogy a fogadásokból származó folyamatos nyereség elérése kemény munka. Az emberek különböző megközelítéseket alkalmaznak, és bár hosszú távon nehéz nyerni, nem létezik egy határozott helyes út.

Néha a piac elemzése és a matematikai modellek használata segít megtalálni az értéket, így kihasználhatod ezt, és néha, ahogy a harmadik fogadó is rájött, olyan piacokra is fogadhatsz, amelyekről a legtöbb ember (beleértve a bukmékereket is) nem sokat tud.

Nem titok, hogy a speciális piacok gyakran értékesebb fogadási lehetőségeket kínálnak a népszerűbb társaikhoz képest és ennek két fő oka van. Először is, nincs verseny a piacon (kevesebb fogadó), ami azt jelenti, hogy a szorzók nem lesznek annyira csiszoltak. Másodszor, a bukmékerek nagyobb figyelmet fordítanak és több erőforrást fektetnek azokra a piacokra, amelyek nagyobb profitlehetőséget kínálnak számukra (európai topfoci, NFL, NBA stb.).

Miután néhány éven keresztül rendszeresen veszített a Serie A, La Liga és Premier League labdarúgó-mérkőzésekre fogadva, a harmadik fogadó ATP- és WTA-teniszmérkőzésekre kezdett el fogadni. Ez hamarosan átváltott ITF-teniszmérkőzésekre, és néhány pozitív eredményt követően, miután több kutatást és adatgyűjtést végzett, a női ITF-meccsekre specializálódott.

Érdekes megjegyezni azt is, hogy amikor magyarázatot kért arra, hogy miért korlátozták, azt mondták, hogy más piacokon korlátozás nélkül fogadhat - a fent említett, átlalánosabb piacokat még példaként is említették.

Miért engedhetik meg maguknak a jó fogadóirodák, hogy nyerjenek az emberek?

Míg a bukmékerek működésében központi szerepet játszik az egyes piacokon feltett tét összege, addig a fogadók személye is igen fontos. Vannak olyan fogadóirodák, amelyek nem fogadnak el pénzt olyan fogadóktól, akik tudják, mit csinálnak, mert ez túl nagy kockázatot jelent.

Az ok, amiért egyes bukmékerek képesek nyerteseket üdvözlő politikát kínálni, az üzleti modelljükben rejlik. Az alacsony árrés modell azt jelenti, hogy nagyobb mennyiségű fogadásra támaszkodnak, hogy pénzt keressenek. Ahelyett, hogy a kis összegek magas százalékát szednék be, az ügyfeleik által feltett nagy mennyiségű fogadások nagyon alacsony százalékát kérik el.

A nyilvánvaló tanulság, amit ezekből a tapasztalatokból levonhatunk, hogy érdemes körülnézni az irodák között mielőtt fogadást kötünk. Az ajánlott fogadóirodák részlegünkön olyan online fogadóirodákat találsz, amelyek a felhasználók szavazatai alapján vannak pontozva. Minden irodánál megpróbáljuk közölni a legfrissebb bónuszokat is, amelyeket az újonnan regisztrálók igénybe vehetnek.

Ugyanakkor a fekete listás fogadóirodák esetében olyan irodák vannak felsorolva, amelyeket nem ajánljuk, főleg ha valós pénzt szeretnétek befizetni. Az ide gyűjtött irodákat elsősorban a felhasználói tapasztalatok alapján választjuk ki, de egyes esetekben más, külföldi hírek alapján is ide kerülhet egy-egy iroda (pl. pénzügyi problémák, nem fizetés, indokolatlanul lezárt számlák, bónuszok vagy magyar játékosok visszautasítása ok nélkül).

Amennyiben továbbra sem vagy meggyőződve, hogy melyik iroda a számodra tökéletes választás, ajánljuk, hogy kérdezősködj a fórumunkon, ahol egész biztosan találsz tapasztalatokat a számodra szimpatikus irodákról és a személyes beszámolók alapján mérlegelt döntést hozhatsz.


Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Duplázd meg nyereményed akár 100$ értékig

  • A Stake.com-on a legrangosabb európai focira fogadva megkétszerezheted nyereményed.

Stake útmutató
Stake regisztráció
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljesen! BeGambleAware.org
hirdetés

Előzetesek