Sportfogadás Erdély (692810221, 2161653859)

Online sportfogadás Erdélyben

2023 ápr 26. 11:20 Szólj hozzá!

Kezdőknek adózás erdély román fogadóirodák legális sportfogadás

Feltételezzük, hogy eldöntötted azt, hogy kipróbálod a sportfogadást. Mi pedig azért hoztuk létre ezt az útmutatót, hogy bemutassuk egyfelől azt, hogy hogyan lehet fogadni, illetve a romániai sportfogadási lehetőségeket szeretnénk felvázolni.

Megtörténhet, hogy hallottad erdélyi barátaidat, ismerőseidet arról beszélgetni, vagy akár direkt neked mesélték, hogy legutóbb milyen mérkőzésekre fogadtak, meg arról is, hogy milyen közel álltak a sikerhez, vagy miért ne, akár arról is beszámoltak, hogy xy összeget sikerült nyerniük amiből hétvégén összejött egy kis extra buli.

Szögezzük le már az elején. A sportfogadás, és akár a többi szerencsejáték is csak egy szórakozási lehetőség, és ennek tudatában kell kezelni. Ez weboldalunk filozófiája is. Amennyiben te ezt kezdőként megérted, máris előnyben vagy azon emberekkel szemben akik évekig futottak a siker után. Igen, egy nagyon alacsony számú embernek összejött, viszont utólag talán az jár(t) jól aki tényleg csak szórakozásból játszott/játszik.

Miről is szól a sportfogadás?

Röviden és velősen. Adott egy sportesemény, például a Sepsi OSK játszik a bukaresti FCSB ellen. A Romániában engedéllyel rendelkező bukmékerek ezen mérkőzésre egy külön ajánlattal készülnek, számos fogadási lehetőséggel, amelyek közül mi kiválaszthatunk egyet, kettőt, bármennyit (akár több fogadás által is).

Tegyük fel arra fogadunk, hogy a Sepsi rúg legalább egy gólt a mérkőzésen. Erre találunk egy általuk kiszámolt és felajánlott nyereményszorzót vagy népszerűbben oddsot (románul: cotă), ami ilyen formában jelenik meg: 1,50

Ha erre szeretnénk fogadni, akkor ezt a fogadási kimenetelt kell kiválasztanunk, ez fog felkerülni a szelvényre, és már csak egy tét hiányzik, ami lehet akár nagyon alacsony (pl. 1 RON), vagy magasabb is (100, 1000 stb. RON).

Fogadásunk megtétele után már csak a mérkőzést kell várnunk, majd végig izgulnunk, hogy a Sepsi OSK betaláljon a FCSB kapujába. Amennyiben ez megtörténik, akkor a fogadásunk nyertes, ha viszont nem, akkor vesztes. 

Miért fogadjunk online, akár telefonunkról?

Korábban, még az online lehetőségek megjelenése előtt gyakran jártunk fogadóirodákba. Bár a közbiztonság akkor sem volt a csúcson, valahogy egy ilyen hely mégsem suggalta azt, hogy gondok akadhatnak. Lehet, hogy akkori fiatalságunkból eredően sokkal merészebbek voltunk, manapság meg tudatosabban kezeljük ezeket a dolgokat? Lehet.

Mindenki ismert mindenkit (főleg egy kisvárosban), sokat beszélgettünk az elkövetkezendő sporteseményekről, és akár órák hosszig tudtunk egy egy mérkőzést elemezni. Még Facebook sem létezett, szóval nyugodtan nevezhetjük az akkori évek közösségi felületeinek ezen lokálokat. Igaz, a választék sem volt oly bőséges.

Temesvár Superbet fogadóiroda
A kép csupán illusztráció, és nem minden fogadószelvény kerül kukába. Fotó: Robson90/Shutterstock

Mit tapasztalunk viszont manapság? Az utcai boltként működő fogadóirodák tele vannak csupa furcsa emberekkel, akikkel nem szívesen ülnénk sok időt egy térben, és arról nem beszélve, hogy egy nyertes szelvény beváltása is rizikós lehet. Ennek alternatívájaként tökéletes az online fogadási lehetőség, ami akár mobiltelefonunkról is megvalósulhat.

Bármikor, bárhonnan bejelentkezhetünk számlánkra, és fogadást köthetünk, anélkül, hogy furcsa, vagy akár veszélyes helyzetekbe kerülhetnénk, és a közösségi érintkezést megtarthatjuk este a barátainkkal egy közös sörözés és meccsnézés során.

Kinek szól ez a fogadási útmutató?

Alapjáraton két kategóriába sorolnánk azon személyeket akik fogadni szeretnének. Egyfelől vannak azok akik bizonyos rangos sportesemények alkalmából szeretnének egy kis minimális összeget kockáztatni. Ők azok akiket alapjáraton lehet, hogy nem is érdekli a sportvilág, viszont amikor egy foci-vb zajlik, vagy akár egy Európa-bajnokság akkor szívesen megnéznek 1-2 meccset, mert sokszor ezek követése kocsmákban, nyáron a teraszokon zajlik, aminek egy külön varázsa van.

Másik oldalon pedig léteznek azok a személyek akik ha nem is napi szinten, de eléggé gyakran követnek akár focit, akár teniszt vagy egyéb sportágat is. Ők képben vannak úgy a szabályokkal, mint a frissebb sporthírekkel, viszont még soha nem fogadtak. Ezen útmutató mindkét kategóriának szól.

Te melyik kategóriába tartozol? Ha az elsőbe, akkor a következő pár sort ugord át, ha viszont a másodikba, akkor még mielőtt belevágnál jönnénk egy pár cikkjavaslattal, melyet érdemes lenne átolvasnod, mert hasznos lehet hosszú távon.

Először is mindenkinek az online sportfogadás alapjaival kellene kezdenie, majd rátérhet a fogadási esemény és tipp kiválasztásának metódusára. 

Számtalan lehetőség áll rendelkezésünkre, és akár irodánként is változhat a fogadási típus, amelyeknek külön kategóriát szántunk, ahol megismerkedhetsz a standard fogadási lehetőségekkel, de megtudhatod például azt is, hogy hogyan lehet büntetőlapokra fogadni.

A nyereményszorzó vagy odds esélyszámot jelent, ami arra utal, hogy egy adott kimenetelnek mekkora bekövetkezési esélyt adnak a bukmékerek. Erről az alábbi videóban is tájékozódhatsz.

Egy általad kiválasztott odds és tét megadásával láthatod az alábbi kalkulátoron, hogy hogyan változik a várható nyereményed. Tesztelgesd bátran.

Odds kalkulátor

Adj meg egy vagy több szorzót, a tétet és kiszámoljuk a várható nyereséget és az eredő odds-ot.

Miután megismerkedtél az alapokkal utána átböngészheted a külön sportágakra vonatkozó fogadási metódusokat, vagy akár különböző stratégiákról tájékozódhatsz, de alapjáraton is a Sportfogadó suli részlegünkön rengeteg érdekes cikket olvashatsz a sportfogadásról, és nem csak.

Mire van szükséged, ahhoz hogy online fogadj Erdélyben?

Alapjáraton három dolgot kell tenned annak érdekében, hogy elhelyezz egy fogadást.

  1. Regisztrálnod kell egy online fogadóirodához.
  2. Újonnan nyitott számládat fel kell töltened (pénzzel).
  3. Első fogadásod beküldése.

Az alábbiakban a fentieket kifejtjük bővebben, valamint a végén jövünk egy pár hasznos tanáccsal.

Megfelelő fogadóiroda kiválasztása

Romániában e cikk írásakor nem kevesebb, mint 32 szolgáltató rendelkezett szerencsejáték engedéllyel, mely által legálisan működhetnek az országban, ezek száma pedig az idők során bővülhet.

A licensszel rendelkezők egy nagyobb része a sportfogadás mellett egyéb szolgáltatásokat is nyújt, legyen szó akár online kaszinóról, pókerről, bingóról, de akár olyan is akad aki csak az utóbbiak egyikét nyújtja.

Fontos, hogy megbízható fogadóirodát válasszunk, mely gazdag kínálattal rendelkezik, akár a kezdőknek regisztrációs bónuszt ajánl, és ha problémákba ütközünk akkor segítőkész ügyfélszolgálattal rendelkezzen. 

Számos európai országgal szemben Romániában szerencsésebb helyzetben vagyunk, ugyanis mivel a fogadóirodák hazai engedéllyel rendelkeznek, ezért a jogorvoslat is egyszerűbb, ha már oda fajulna a dolog, és nem kell Máltára, vagy ki tudja milyen szigetországokba utazni igazságunk bizonyításáért.

Weboldalunkon alapjáraton csak olyan fogadóirodákat ajánlunk amelyekben mi megbízunk, folyamatosan követjük őket, és ha bármikor változást tapasztalunk akkor akár le is kerülhetnek listáinkról. A játékosok érdeke és védelme az elsődleges cél.

Javasolt kritériumok fogadóiroda kiválasztásakor:

  • fogadási ajánlat bősége
  • versenyképes nyereményszorzók/oddsok
  • fizetési lehetőségek (bankkártya stb.) + fizetési limitek (minimum befizetési összeg)
  • regisztrációs bónusz jelenléte
  • segítőkész ügyfélszolgálat (bár ez valójában idővel derül ki)

Kezdők által elkövetett hiba!
Egy komolyabb fogadóiroda nagyon ritkán ajánl olyan lehetőséget, hogy befizetés nélkül fogadhass. Megtörténhet, de ritka. Ezért is javasoljuk, hogy főleg kezdőként csakis olyan fogadóirodák fele vedd az irányt melyekről már hallottál, népszerűbbek, barátok/ismerősök is ott játsszanak, és kerüld a kevésbé ismerteket.

Regisztrációs folyamat

Amennyiben megszületett a döntés, hogy melyik irodánál szeretnéd első fogadásod elhelyezni, akkor az első lépés a regisztráció, mely alapjáraton egy űrlap kitöltésével jár.

Itt nem árt ha kéznél van egy személyi igazolvány, vagy hasonló dokumentum, mivel a szolgáltatók meg kell feleljenek a törvényi előírásoknak, ezért ügyfélazonosítási folyamatot is végre kell hajtaniuk. Ez megtörténhet akár a számla nyitásakor, vagy akár a későbbiekben (pl. 30 napon belül regisztrációd követően). 

Egyéb dokumentum amit még igényelhetnek az egy nevedre szóló közüzemi számla (gáz, villany stb.), vagy akár egy bankszámla kivonat. 

Ezektől az ügyfélazonosítási folyamatoktól nem kell egyáltalán megijedni, ilyenekkel az ember találkozik akár napi szinten is, akár egy bankban, akár egy szolgáltatónál (E-on, Electrica stb.).

Ami viszont a legfontosabb, hogy csakis saját adatokkal regisztrálj, pontosan töltsd ki az űrlapot, és ezáltal elkerülheted az utólagos kellemetlenségeket. 

Az új számla megnyitását nagyon egyszerűen lebonyolíthatod úgy asztali gépről/laptopról, vagy akár mobiltelefonodról is, és a folyamat csupán pár percet igényel. 

Telefonszám, e-mail cím pontosságára is figyelj, mert pl. egy elfelejtett jelszónál nagy segítséget jelenthet. Sőt, a számlanyitás megerősítése is általában valamelyik egyikén történik.

Ezen kívül tudjuk, hogy 99,9%-a az embereknek nem fogja soha sem elolvasni egy szolgáltatóval kötött szerződés (mely jelen esetben a regisztrációnkkor elfogadott) feltételeit, viszont tudni kell, hogy az ott leírtak szentek, és ha bármikor gondunk akad a szolgáltató arra fog hivatkozni. Szóval nem árt képbe lenni ezekkel sem, és pl. ha nem megfelelően értékelnek ki egy fogadást, akkor előbb győződjünk meg, hogy mit ír a szabályzatuk erre vonatkozóan, és csak utána forduljunk az ügyfélszolgálathoz, vagy akár egyéb szervekhez.

Regisztrációs bónuszok

Számtalan ajánlattal várnak a fogadóirodák, különbnél különb extra nyereményszerzési lehetőséggel, viszont ismeritek az apróbetűs részeket, igaz? Mindent olvassatok el, és még a regisztráció előtt legyetek képbe egy adott számlanyitási bónusz feltételeivel. 

Ettől eltekintve kár lenne ezen lehetőségeket elszalasztani, ugyanis valóban bizonyos feltételek teljesítésével részesülhetünk egy kis extra jutalékban, csupán legyünk figyelmesek.

Befizetési lehetőségek Romániában

Sikeresen megnyitottuk számlánkat egy általunk választott irodánál, de még mielőtt fogadást helyezhetnénk el szükségünk van még valamire? Igen, sajnos fel kell töltenünk egy tetszőleges összeget, amelynek az alsó határát az adott szolgáltató szabja meg. A legtöbb esetben ez egy pár tíz lejes összeg, szóval nem kell megijedni ettől sem. Két kézműves sör árából már kezdhetjük is a fogadást.

Amit alapjáraton javasolni tudunk, hogy a banki átutalásos befizetési metódust nagy ívben kerüljétek. Időigényes, és nem utolsó sorban extra költségekkel is járhat.

A mi kedvencünk a bankkártyás (VISA, Mastercard, Maestro) feltöltés, ami pár kattintással megvalósul, viszont ha nem rendelkezünk hasonlóval akkor sincs gond. Nyugodtan elsétálhatunk akár egy román postahivatalba, vagy kereshetünk egy Qiwi terminált ahonnan vásárolhatunk Paysafecard kártyát melynek segítségével feltölthetjük számlánkat. Weboldalukon megtaláljátok a hozzátok legközelebbi árusító pontot (pl. Penny Marketekben is szokott lenni).

Román Banca Transilva bankkártya
A kép illusztráció. Fotó: SnowMannn/Shutterstock

Ugyancsak egy megoldás lehet a TopPay befizetési lehetőség, amennyiben a közeletekben létezik Inmedio bolt.

Bármelyet is választanátok tudnotok kell, hogy létezik egy minimum valamint egy maximum befizetési összeg fizetési eszközönként. Ezen limitekről a fogadóirodánál tájékozódhattok, vagy akár ha az általunk javasolt irodákról van szó, akkor útmutatóinkban.

Azt sem árt tudni, hogy Romániában számlád feltöltésekor egy 2%-os (Paysafecard esetén 5%-os) befizetési összeget is felszámolnak, de ezt nem a szolgáltatók találták ki, hanem ezen összegeket nekik is be kell fizetniük az államkasszába, mint szenvedélydíj (taxă viciu). Elméletileg ebből a pénzkeretből kellene az államnak finanszíroznia a különböző játékosvédelmi programokat.

Számla feltöltve, jöhet a fogadás

Megvan a számla, és még az egyenlegünkön is ott szerepel az általunk feltöltött összeg. Most már tényleg nem maradt más hátra, csak hogy elhelyezhessük első fogadásunkat. Meglepve fogjátok tapasztalni, hogy ez milyen gyorsan megvalósulhat.

Az adott iroda fogadási ajánlatát böngészvén válasszatok ki egy számotokra szimpatikus eseményt, majd a fogadási típusoknál kattintsatok arra a kimenetel oddsára melyre fogadást szeretnétek kötni. 

Természetesen megvan a lehetőségetek, hogy egy szelvényen nem csak egyetlen egy kimenetel szerepelhessen, hanem akár több is, viszont minél több a fogadási tételek száma annál jobban csökken a nyerési esélyünk, ezért kezdetben javasoljuk, hogy maradjatok az egyszeri (ún. single, románul pariuri simple) fogadásoknál.

Szelvényed ha készen áll, akkor már csak a tét nagyságát kell megszabnod, ami akár 1 román lej, vagy annál kevesebb is lehet, és ha ez is megvan, akkor már csak a fogadás gombra kell klikkelned.

Elhelyezett fogadásaid bármikor megtekintheted az előzményeknél (irodánként változik, hogy ez hol található), sőt ha meggondoltad magad akkor bizonyos bukmékereknél még az esemény előtt törölheted a fogadásod akár nulla, akár egy minimális veszteséggel számolván.

Mennyit nyerek egy fogadással?

Miután kinéztél egy mérkőzést és kiválasztottad a kimenetelt, pl. nyer a Sepsi, amellett látsz egy szorzót, pl. 2.22. Ez a szorzó vagy odds románul cota néven ismert, magyarosítva sokat a kotta nevet is használják. A nyereményed összege ettől a szorzótól függ.

Román lej
A kép illusztráció. Fotó: Vlad Ispas/Shutterstock

Ha 100 lejjel fogadsz a Sepsire 2.25-ös oddson és nyer a Sepsi, akkor 225 lejt fogsz nyerni, ami 100 szorozva a oddsszal, és ez 125 lej tiszta hasznot jelent. Ennyire egyszerű meghatározni a várható nyereményt, össze kell szorozni a kottát a feltett pénzzel. Kombi (gyűjtő) fogadás esetén, ahol több kimenetelt teszel egyetlen szelvényre, ott az összes kimenetel oddssza összeszorzódik és a végén megszorozva ezt a téttel kapod meg a lehetséges nyereményt.

Az élő fogadás és közvetítés szépségei

Kezdőként bőven elegendő ha mérkőzés előtt helyezed el fogadásaid, viszont idővel kipróbálhatod az élőzést is, ami nem jelent mást, minthogy élőben követed a sporteseményt és fogadsz rá

Ennek a szórakozásnak van előnye, meg hátránya is. Előnyös, mivel követvén az adott sporteseményt sokkal jobban képben lehetsz, látod, meg miért ne, akár érzed is, hogy valami történni fog az adott meccsen, és az adott eseményre meg van a lehetőséged, hogy fogadhass, viszont a hátránya a kontroll elveszítésének lehetősége. Például nem mérlegeled, hogy mekkora tétekkel játszottál, és hogy mennyire rúgod fel a saját pénzügyi szabályaidat. Szóval ajánlott óvatosan és tudatosan cselekedni.

Ami még extra pozitívum a fogadóirodáknál, az a live streaming (élő közvetítés) szolgáltatás. Napi szinten rengeteg sporteseményt közvetítenek élőben, sokszor olyanokat amelyeket a hagyományos TV csatornákon nem láthatunk, legyen szó akár NBA meccsekről, akár olyan tenisz Grand Slam tornák mérkőzéseiről amelyeket máshol nem igazán követhetünk. Az élő közvetítés csak bizonyos fogadóirodáknál elérhető, ezért regisztrációd előtt ellenőrizd, hogy az általad kiválasztottnál van-e ilyen lehetőség, vagy nincs, ha egyáltalán élni szeretnél a lehetőséggel.

Itt még annyit megjegyeznénk, hogy bár az irodák az élő közvetítést a fogadásokkal kötik össze, ettől eltekintve ez egy remek platform ahol sporteseményeket követhetünk élőben, anélkül, hogy kételyes hátterű streaming felületekre tévednénk. Az egyedüli követelmény, hogy fogadószámlánkon legyen egy minimális összeg. Az aktuális élő közvetítés műsorfüzete.

Nyeremény kifizetése

Bár a moziban is ritkább az az eset amikor nem tetszett a film, és emiatt visszakérjük a pénzünket, megtörténhet, hogy voltunk olyan szerencsések, hogy egy nagyobb nyeremény ütötte kezünk fogadásaink által, vagy akár a tökéletes számot választottuk a rulettasztalnál. 

Természetes jelenség, hogy a megszerzett nyereményt szeretnénk a saját zsebünkben látni, vagy akár miért ne bankszámlánkon. Igaz, az előbbinek nagyobb a varázsa. Maga az, hogy kézzelfogható. 

Alapjáraton arra a fizetési eszközre igényelhetjük a nyereményünket, amellyel a befizetés is történt. Nyereményigénylés esetén is léteznek minimum összegek, meg akár extra kiutalási költségek. Ezeket ellenőrizhetjük annál az irodánál ahol játszottunk.

Általában a kiutalás alapjáraton 1-3 munkanapba telik, és bár befizetéskor nem ajánljuk a banki átutalást, ezzel ellentétben a nyeremény igénylésénél ez egy jó alternatívája lehet, bizonyos irodáknál pedig nulla extra költséggel jár.

Kell-e adót fizetni Romániában a szerencsejáték nyeremény után?

Tudatos állampolgárként felmerülhet ez a kérdés, hogy a sportfogadásból, vagy egyéb szerencsejáték által szerzett pénz adóköteles, vagy sem. 

A kérdésre a válasz: IGEN. Romániában a szerencsejátékból származó jövedelem adóköteles, viszont ami jó dolog, hogy maga a papírmunkát, a jövedelem bejelentését nem a játékosoknak kell megtenniük, hanem ezen összegeket a szerencsejáték szolgáltatók tartják vissza (reținere la sursă), és helyettünk fizetik be az államkasszába.

2022 augusztus 1-től a következő adók vannak érvényben Romániában:
-> 10.000 RON értékig (beleértve): 3% az adó
-> 10.000 RON fölött - 66.750 RON-ig (beleértve): 300 RON fix díj, illetve 20% a 10.000 RON fölötti összegre számolva
-> 66.750 RON fölött: 11.650 RON fix díj, illetve 40% a 66.750 fölötti összegekre számolva

Pl. Abban az esetben ha 5000 RON-t szeretnénk igényelni játékos számlánkról, akkor 3%-ot visszatartanak, ami ebben az esetben 150 RON, így a valós kifizetett összeg 4850 RON lesz. Ezekre még rájön a kifizetési lehetőségek esetleges tranzakciós díjai.

Viszont azt is érdemes tudni, hogy az adót csak akkor vonják le (tartják vissza), amikor kifizetést igénylünk, illetve nagyobb nyeremény esetén ha több kisebb részletben kérjük ki, akkor az összegek nem adódnak össze.

Veszélyes a sportfogadás?

Bármi veszélyes amennyiben túlzásba viszik. A cukorfogyasztás is egy bizonyos mennyiség után ártalmas, sőt különböző betegségekhez vezethet.

Több, mint 20 éves tapasztalattal rendelkezünk a sportfogadás terén, ezen évek során pedig számos sportfogadóval találkoztunk, kiépült egy jelentős (20.000+) tagszámmal rendelkező fórumunk, és nyugodt szívvel kijelenthetjük, hogy sokkal hamarabb találkoztunk olyan személyekkel akik csalni próbáltak, mint olyanokkal akik függőséggel küzdöttek. Ettől eltekintve a jelenség létezik, és nagyon komolyan kell venni.

Alapjáraton a tudatos játékot bátorítjuk, és bizonyos időközönként nem árt elvégezni akár egy játékfüggőségi tesztet is, ugyanúgy ahogy az élet egyéb területein is sok mindent elvégezhetnénk, csak általában akkor cselekszünk amikor már megtörtént a baj.

FONTOS!
A sportfogadás, és egyébként az összes szerencsejáték csak egy szórakozási lehetőség, és maradjon is az! 

Bár e cikk hosszúsága alapján úgy tűnhet, hogy nem is olyan egyszerű sportág ez a fogadás, viszont valójában az. Ami több időt felvesz az a regisztrációs, valamint az ügyfélazonosítási folyamat, amit alapjáraton egyetlen egyszer kell megtenned. A befizetés pl. bankkártya által pár kattintás által megtörténik, és egy fogadás elhelyezése is nagyon rövid időn belül megvalósítható, akár mobilodról is.

Ha bármikor nehézségeid akadnak akár regisztrációnál, akár egy fogadás megkötésekor, nyugodtan fordulj hozzánk, és mi megpróbálunk segíteni rajtad. Keress bennünket a fórumon, vagy akár e-mailt is írhatsz, az alábbiakban pedig válaszolunk egy pár gyakori kérdésre.

Melyik irodánál fogadhatok legálisan Romániában?

A román szerencsejáték felügyelet hivatalos weboldalán bármikor megtekintheted az érvényes engedéllyel rendelkező szerencsejáték szolgáltatók listáját

Az engedélyeket alapjáraton 10 évre adják ki, és csak akkor vonják vissza ha egy adott vállalkozás nem teljesíti pl. a fizetési kötelezettségeit.

Biztonságos az online sportfogadás?

Igen, alapjáraton az, viszont itt is érdemes figyelembe tartani egy pár alapszabályt.

Az irodánál megosztott jelszavunkat ajánlott nem menteni, hanem észben tartani (vagy akár egy jelszó kezelő programot használni), és bejelentkezéskor mindig beírni. Kényelmi szempontból valóban ez nem a legkellemesebb, viszont még mindig jobb így, minthogy felébredjünk, hogy nem tudunk bejelentkezni a számlánkra, mert valaki feltörte azt, és megváltoztatta a jelszavunkat.

Ugyanakkor az adataink (felhasználónév, jelszó) megosztása másokkal sem javasolt, még a legközelebbiekkel sem.

Kerüljük a fogadóirodához való bejelentkezésünket olyan esetekben ha nem biztonságos internetet használunk (pl. nyilvános Wi-Fi-k).

Fogadásunk elhelyezése után ne felejtsünk el kijelentkezni, így ezáltal is meggátolva, hogy idegenek hozzáférhessenek számlánkhoz. Ez egyébként minden internetes felületre érvényes, ahova személyes adatokat adsz meg és pénzösszegeket töltesz fel, ez a rizikó nem sportfogadás vagy iroda specifikus, pont úgy lelophatják az adataid az amazonról vagy a playstation felületről, amennyiben nem vagy körültekintő.

Milyen típusú bankkártyával tölthetem fel fogadószámlám?

Bármely Romániában működő kereskedelmi banknál igényelt kártya alkalmas a számlád feltöltésére, legyen szó Visa, Mastercard vagy akár Maestróról.

Biztonságos a bankkártyás számlafeltöltés?

Igen, alapjáraton az. Ugyanúgy történik a befizetés, mint ha pl. online vásárolnál egy bizonyos terméket.

A nagyobb biztonság érdekében javasolt bekapcsolni a 3D-s ellenőrzést kártyás fizetéseidnél, így ezzel is csökkentve annak esélyét, hogy idegen kezekbe kerülhessenek adataid, és pénzed.

Amennyiben te egyáltalán nem bízol meg a fentiekben, akkor alternatívaként szolgál a Paysafecard, valamint a TopPay feltöltési lehetőség. Előbbit megvásárolhatod akár a román postahivatalokban, akár különböző boltokban jelen levő termináloknál (Qiwi), utóbbi feltöltési mód pedig az Inmedio üzletekben elérhető, és végrehajtható.

Fogadhatok a székely csapatok meccseire?

A fogadóirodák gazdag kínálattal rendelkeznek, és nekik érdekük, hogy minél több lehetőséget biztosítsanak. 

Nem csak a román labdarúgó első liga mérkőzéseire fogadhatunk, hanem akár második, sőt néha harmadik ligás összecsapásokra is, és akkor még nem is említettük a Román Kupa kiírásait, ahol akadhatnak alacsonyabb osztályban szereplő csapatok. Bőséges fogadási lehetőségünk van úgy a Sepsi OSK, mint a Csíkszereda meccsein.

Focin kívül a hokimérkőzésekre is helyezhetünk el kisebb nagyobb téteket, így lehetőségünk van fogadni a Gyergyói HK, a Csíkszereda vagy akár a brassói jégkorongozók Erste Ligás találkozóira is.

Megemlíthetjük még egyebek közt a kosárlabda meccseket, így a román bajnokságban szereplő Marosvásárhely férfi csapatával, vagy akár a csíkszeredaiak együttesével is találkozhatunk a fogadóirodák ajánlataiban, és akkor még nem beszéltünk a kézilabdás összecsapásokról.

Miért van ennyi (idegesítő) szerencsejáték reklám a TV-ben?

Jogos a kérdés, és valóban már nagyon zavaró, hogy alig lehet megnézni egy meccset anélkül, hogy ne árasszanak el bennünket Lucsián, Vlőduc (Vlad Cazino) és társainak különböző reklámjai. A TV-adók viszont a reklámokból élnek, sőt ezen szerencsejáték szolgáltatók kőkemény pénzösszegeket biztosítanak pl. a román labdarúgó ligának, és a benne szereplő kluboknak, de ugyanúgy találkozhatunk velük kosárlabda vagy akár egyéb sportágak meccsein is.

Amennyiben teljesen betiltanák a reklámjaikat, akkor a klubok nagyobb összegektől esnének el, és komolyabb pénzügyi problémákkal küzdhetnének, viszont egy bizonyos szintű korlátozás igazán jól jöhetne, ugyanúgy ahogy hasonlót bevezethetnének a gyógyszeripari termékekre is. Az sem normális szituáció, hogy egy 3 perces idősávban 5 reklámból 4 valamilyen csodagyógyszerről szóljon.


Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

20.000 Ft sportfogadás üdvözlő bónusz + 60 ingyen pörgetés + 10.000 Ft ingyenes fogadás

  • Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Ft értékű befizetési bónuszban, valamint 60 ingyen pörgetésben részesülhetnek, sőt ha általunk regisztrálnak és befizetnek akkor 10.000 Ft ingyenes fogadást is kapnak!

Unibet útmutató
Unibet regisztráció
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljesen! BeGambleAware.org
hirdetés

Előzetesek