2024 Olimpia Asztalitenisz (2383987071) Fotó: Kudinova Olena/Shutterstock

2024-es Párizsi Olimpia: asztalitenisz

El Barto 2024 jan 31. 08:51 Szólj hozzá!

Olimpia 2024 Párizs 2024 asztalitenisz

Az asztalitenisz a gyep teniszből származik, és kezdetben a felső osztálybeli angol családok esti szórakozásként játszották. Akkoriban könyveket helyeztek az asztalra hálóként, szivarosdobozok fedeleit használták ütőként és a pezsgősüvegek kerekített parafadugóját labdaként. Az idők során fejlődött a felszerelés, és 1926-ban Berlinben és Londonban már versenyeket is szerveztek, amelyek az első világbajnoksághoz vezettek, amelyet ugyanebben az évben Londonban tartottak. Az asztalitenisz rendkívül népszerű Ázsiában, különösen Kínában, ahol a világon 40 millió ember játsza, ami a legtöbb résztvevővel rendelkező sportág.

A szabályok rövid áttekintése

Az asztaliteniszt egy asztalon játsszák, amelyet közepén egy háló választ el, valamint egy rendkívül könnyű labdát és ütőket használnak a játékhoz. Az ütők fa pengéből készülnek, mindkét oldalon gumi vagy szénszálas borítással.

Az egyéni mérkőzéseket a legjobb hét játék alapján játsszák, az első 11 pontot (két tiszta ponttal) elérő játékos nyeri a játékot. A csapatmérkőzések négy egyéni mérkőzésből és egy páros mérkőzésből állnak, a nyertes a legjobb öt játék alapján dől el. Minden csapat három játékosból áll, és a mérkőzések akkor érnek véget, amikor egy csapat három egyéni játékot nyert. A páros mérkőzésekben a játékosok felváltva ütik a labdát.

Olimpiai történet

Az asztalitenisz először a 1988-as szöuli olimpiai játékokon jelent meg, férfi és női egyéni és páros versenyszámokkal. 2008-ban a páros versenyt csapatversenyek váltották fel, és a tokiói 2020-as játékok programját vegyes páros versenyszámmal bővítették, összesen öt eseményre növelve a számot, lehetővé téve ugyanannyi nő és férfi részvételét az olimpiai asztalitenisz versenyeken.

A 20. század közepéig a sportágat közép-európai országok, mint Magyarország, Csehország, Ausztria és Németország uralták. Azonban, amióta az asztalitenisz bekerült az olimpiai programba 1988-ban Szöulban, elsősorban a kínai sportolók voltak sikeresek, 32 aranyérmet nyerve a kiosztott 37-ből.

Az asztalitenisz versenyek július 27. és augusztus 10. között kerülnek megrendezésre.

  • Egyéni (nők / férfiak)
  • Csapat (nők / férfiak)
  • Vegyes páros (vegyes)

100% befizetési bónusz akár 300 RON-ig + 200 ingyenes pörgetés

Az új Unibet játékosok akár egy 300 RON értékű befizetési bónuszban, valamint 200 ingyenes pörgetésben is részesülhetnek.

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés

Borítókép: Fotó: Kudinova Olena/Shutterstock



Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

100% befizetési bónusz akár 300 RON-ig + 200 ingyenes pörgetés

  • Az új Unibet játékosok akár egy 300 RON értékű befizetési bónuszban, valamint 200 ingyenes pörgetésben is részesülhetnek.

Unibet útmutató
Unibet regisztráció
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljesen! BeGambleAware.org
hirdetés

Beszélgetés: Párizs 2024 - Olimpia

Admin hozzászólt
2024 ápr 14. 10:09
Olimpiai selejtező 2024: Magyarország - Japán élő közvetítés és tipp

Bár remek dolog, hogy legyőztük pénteken Svédországot, az utolsó olimpiai kvalifikációs meccsünket nem szabad elszórakoznunk. Le kell győzni Japánt, még ha nem is muszáj. :)
Admin hozzászólt
2024 ápr 12. 10:48
Olimpiai selejtező 2024: Svédország - Magyarország élő közvetítés és tipp

A Tippmixpro Oddsrakéta mai ajánlata erre a mérkőzésre vonatkozik.
5.00-ás szorzón fogadhatunk a magyar győzelemre vagy arra, hogy döntetlen lesz.

Aki teheti, az akár kilátogathat a ma esti magyar - svéd mérkőzésre, jegyek még mindig vannak:
https://jegy.mksz.hu/

Hajrá csajok! Hajrá Magyarország!  :cya:
SPF Előzetes hozzászólt
2024 ápr 11. 09:56
Női kézilabda olimpiai selejtező 2024 élő közvetítés, jegyek és fogadási tippek

Hazai környezet előtt vívhatja ki a 2024-es párizsi olimpiai szereplését a magyar női kézilabda válogatott. Három izgalmas nap vár rájuk és ránk is egyaránt. Olvasd tovább

Még több Olimpia 2024