2024 Olimpia Lovaglás (2383987071) Fotó: Kudinova Olena/Shutterstock

2024-es Párizsi Olimpia: lovaglás

El Barto 2024 jan 31. 09:33 Szólj hozzá!

Olimpia 2024 Párizs 2024 lovaglás

A lovassport eseményei az ókori Görögországból származnak, ahol úgy tartották, hogy tökéletes partnerségre van szükség a lovas és a ló között, ha túl akarnak élni a csatában. Ezért kifejlesztették a díjlovaglást mint a háborús lókiképzés módját. A lovassport események az ókori olimpiai játékokon szekérverseny formájában jelentek meg, ami merész és izgalmas látványosság volt. A lovaglás művészete ezután feledésbe merült, amíg a reneszánsz alatt újjá nem éledt.

A szabályok rövid áttekintése

A lovassport három diszciplínát foglal magában a játékokon, ahol férfiak és nők egyenlő feltételek mellett versenyeznek.

Az ugródiszciplínában a lovasok és lovaik időre ugranak át akadályokon, minél kevesebbet döntve le - minden ledöntött akadályért büntetéspontokat kapnak. Az ügyesség, a technika és a ló és lovas közötti harmónia alapvető.

A díjlovaglás a lókiképzés legfejlettebb formája. A ló és a lovas művészien mozognak zenére egy sor mozdulatot bemutatva. A zsűri értékeli a mozgás könnyedségét és folyékonyságát a pályán.

A harmadik esemény, a lovastusa, amely egy lovas triatlonhoz hasonlít. Kombinálja a másik két eseményt, az ugrást és a díjlovaglást egy harmadik számmal - a tereplovaglással, amely egy hosszú pályából áll, kombinálva szilárd és természetes akadályokat, kihasználva a sportolók állóképességét és tapasztalatát. A legsokoldalúbb képességekkel rendelkező ló és lovas nyeri meg a három eseményt.

Olimpiai történet

A lovassportok az 1900-as párizsi játékokon szerepeltek, mielőtt hivatalosan debütáltak volna a 1912-es stockholmi játékokon. A 1952-es helsinki játékokon a nők először vettek részt díjlovaglásban, amely vegyes versenyszámmá vált. A nők 1964-ben minden lovassport eseményen részt vehettek, ami a sportágat az egyetlen teljesen vegyes diszciplínává tette az olimpiai játékokon. Az érmeket egyéni versenyzőknek és csapatoknak egyaránt odaítélik.

A lovassport események július 27. és augusztus 6. között kerülnek megrendezésre.

Lovastusa

  • Csapat (nyílt)
  • Egyéni (nyílt)

Díjlovaglás

  • Csapat (nyílt)
  • Egyéni (nyílt)

Ugrószám

  • Csapat (nyílt)
  • Egyéni (nyílt)

Helyszín 2024-ben

A Versailles-i kastély az egyetemes francia történelem ikonikus szimbóluma. 2024-ben megnyitja gyönyörű kertjeit a párizsi játékoknak, rendkívüli és úttörő látványosságot kínálva a nézőknek és a televíziós közönségnek.

20.000 Ft sportfogadás üdvözlő bónusz + 60 ingyen pörgetés + 10.000 Ft ingyenes fogadás

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Ft értékű befizetési bónuszban, valamint 60 ingyen pörgetésben részesülhetnek, sőt ha általunk regisztrálnak és befizetnek akkor 10.000 Ft ingyenes fogadást is kapnak!

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés

Borítókép: Fotó: Kudinova Olena/Shutterstock



Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

20.000 Ft sportfogadás üdvözlő bónusz + 60 ingyen pörgetés + 10.000 Ft ingyenes fogadás

  • Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Ft értékű befizetési bónuszban, valamint 60 ingyen pörgetésben részesülhetnek, sőt ha általunk regisztrálnak és befizetnek akkor 10.000 Ft ingyenes fogadást is kapnak!

Unibet útmutató
Unibet regisztráció
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljesen! BeGambleAware.org
hirdetés

Beszélgetés: Párizs 2024 - Olimpia

Admin hozzászólt
2024 ápr 14. 10:09
Olimpiai selejtező 2024: Magyarország - Japán élő közvetítés és tipp

Bár remek dolog, hogy legyőztük pénteken Svédországot, az utolsó olimpiai kvalifikációs meccsünket nem szabad elszórakoznunk. Le kell győzni Japánt, még ha nem is muszáj. :)
Admin hozzászólt
2024 ápr 12. 10:48
Olimpiai selejtező 2024: Svédország - Magyarország élő közvetítés és tipp

A Tippmixpro Oddsrakéta mai ajánlata erre a mérkőzésre vonatkozik.
5.00-ás szorzón fogadhatunk a magyar győzelemre vagy arra, hogy döntetlen lesz.

Aki teheti, az akár kilátogathat a ma esti magyar - svéd mérkőzésre, jegyek még mindig vannak:
https://jegy.mksz.hu/

Hajrá csajok! Hajrá Magyarország!  :cya:
SPF Előzetes hozzászólt
2024 ápr 11. 09:56
Női kézilabda olimpiai selejtező 2024 élő közvetítés, jegyek és fogadási tippek

Hazai környezet előtt vívhatja ki a 2024-es párizsi olimpiai szereplését a magyar női kézilabda válogatott. Három izgalmas nap vár rájuk és ránk is egyaránt. Olvasd tovább

Még több Olimpia 2024