Úgy néz ki a világbajnoki címeket meg kell fizetni, ugyanis Lewis Hamilton csak vezetéssel 40 millió dollárt keres évente, ezen felül vannak a reklámszerződésekből befolyó összegek. Szoboszlai Dominik 900 millió forintja ehhez képest aprópénz.

Nagyon sok pénzt van a száguldó cirkuszban, a nagyját nem a pilóták fölözik le, de azért nekik is jutnak bőven dollármilliók. Ha hihetünk a RacingNews365 által közzétett információknak, akkor Lewis Hamilton magasan a legjobban fizetett versenyző. Az új idényben, tehát a 2022-es pontvadászatban 40 millió dollárral lesz gazdagabb, és ez csak az autó vezetésért jár, ezen felül vannak a marketing bevételek, mint például Tommy Hilfiger ruhamárka, Monster energiaital, Puma cipők, vagy épp a Sony is szép summával jutalmazza a brit reklámarcot. A friss világbajnok követi a sorban, Max Verstappen 25 millió dollárt kap a Red Bull autójával való körözésért. Neki közel sincs annyi reklámszerződése, szóval nagy riválisa, Hamilton többszörösét keresi meg a holland bevételének.

Érdekes a lista végére tekinteni, hogy mekkora különbségek vannak a Forma-1-en belül. Ez nem csak a csapatok költségvetésén, hanem a pilóták fizetésén is meglátszik. Nicholas Latifi, Nikita Mazepin és Mick Schumacher egy-egy millió dollárt keres. Ennél a negyvenszer többet kap Hamilton! A csapaton belüli különbségek azért már tudnak feszültséget okozni, de nyilván meg kell fizetni, ha Fernando Alonsót akarja az istállóban látni a tulajdonos. A spanyol 20 millió dollárt kap, miközben társának, Esteban Oconnak ennek negyedével, 5 millióval kell beérnie. Sőt talán az is meglepő lehet, hogy Alonso közel annyit keres, mint az aktuális címvédő, Verstappen. Ezek természetesen csak pénzügyi számok, a lényeg a pályán dől el, ahol sok újításban lesz részünk az új idényben.

Hamilton lesz a 2022-ben a bajnok - 2.25  Verstappen lesz 2022-ben  a bajnok - 2.87

Az írásban közölt szorzók a bet365-től származnak, és ekkor voltak érvényben: 2022. január 1. - 14:00

Superliga 23+24 bónusz

24 RON ingyenes fogadást kapsz szakaszonként, amennyiben 23 RON értékben fogadsz a román Superligára!

Superbet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés

Borítókép: Lewis Hamilton. Fotó: cristiano barni/Shutterstock.com