A következő napokban Belgrád fontos helyszín lesz az Euroligában, ugyanis négy olyan csapat lép pályára két napon belül, akik egyaránt a rájátszást érő helyekért küzdenek. A Maccabi Tel Aviv a Aleksandar Nikolic Hall parkettjén fogadja a Valencia csapatát. 

márc 27. 20:30 Közvetítés: Unibet

Maccabi Tel Aviv: A kaotikus szezon sem okozott gondot

Az izraeli-palesztin konfliktus miatt, nem játszhatott szinte egész szezonban hazai pályán az Euroligában a Maccabi Tel Aviv. A sors fintora, hogy a szövetség egy olyan helyszín mellett döntött, amely a legkevésbé sem számít hazai közegnek a Maccabi számára, hiszen Szerbiában, Belgrádban kellett játszaniuk az összes meccsüket. Politikai szempontból Szerbia inkább az oroszok pártján áll, míg az oroszok a Hamászt támogatják, tehát a palesztin radikálisokat. A Maccabi viszont mindezek ellenére jól szerepelt a hazai meccsein, annak ellenére, hogy nézők nem voltak ezeken a találkozókon Belgrádban. 

A 11-4-es mutató egész jó a Belgrádban játszott meccsekre, míg idegenben a kényszer egy olyan jó eredményt szült, amire kevesen számítottak. Sokáig ugyanis az izraeliek Achilles-sarka volt az idegenbeli meccs, most viszont az egyik legjobb mérleggel, kiemelkedő támadójátékkal nyertek 7 találkozót (5. legjobb idegenbeli mérleg). A Maccabi az egyenes ági rájátszást érő helyek küszöbén, ehhez viszont meg kell küzdeniük a Fenerbahce - Olympiakos párossal. A Maccabi szerencséje, hogy ez a két csapat egymás ellen is játszik (illetve most rendeznek egy Partizan - Olympiakos derbit is), viszont a Tel Avivnak hoznia kell a két hazai könnyebb meccsét (Valencia és Olimpia Milano), ha ott akarnak lenni a rájátszásban. 

Valencia: Küzdelmes időszak

Jól kezdte az évet a spanyol gárda, érezhetően megvolt a lendület, majd minden sorozatban látványosan elfogytak a tavaszra. A spanyol ligában is küzdelmes lesz majd az alapszakasz vége, míg az Euroligában egyértelműen szenvedni kell, ha el akarják érni a play-in helyeket. Hiába álltak még korábban 5. helyen, most már csak 12. pozícióban vannak, védekezés utóbbi hetekben teljesen szétesett, ennek ékes bizonyítéka a Fenerbahce elleni 118 bekapott pont, ami ugye Euroliga-rekord. Azon a találkozón ugyan nem hibáztatható annyira a Valencia, de kétségtelen, hogy változtatniuk kell!

Maccabi Tel Aviv - Valencia tipp

Oded Kattash együttese nem fog kegyelmezni a spanyoloknak, ebben biztosak vagyunk, mert ez a mérkőzés a rájátszás eléréséről szól. Az izraeliek az elmúlt hónapokban több csapatot is kiütöttek a belgrádi ideiglenes hazai pályán, míg a Valencia ahogyan említettük, eléggé leeresztett tavaszra. Látunk értéket abban, hogy a két csapat között akár 7-10 pontos különbség is kialakulhat a Maccabi javára. 

  • Maccabi Tel Aviv - Valencia Basket Club tipp

    Maccabi -6,5 ponttal
    Unibet
    1.84

100% befizetési bónusz akár 300 RON-ig + 200 ingyenes pörgetés

Az új Unibet játékosok akár egy 300 RON értékű befizetési bónuszban, valamint 200 ingyenes pörgetésben is részesülhetnek.

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés