NBA-rájátszás: Jöhetnek a meglepetések?

Nagy Bence
2019 ápr 12. 18:42
Szólj hozzá!

Kosárlabda nba Denver Nuggets San Antonio Spurs Philadelphia 76ers

A Philadelphia idén szeretne NBA-döntőbe kerülni, ehhez mérten alakították ki a keretüket, de előbb az első körben a Brooklyn ellen kéne továbbjutni. A Denver egy jó alapszakasz után gondban lehet a feljavuló San Antonióval szemben. 

Philadelphia 76ers - Brooklyn Nets

Sokat változott a világ, pár éve még a keleti főcsoport utolsó helyein szerénykedett ez a két csapat. A Philadelphia már tavaly is komoly fejtörést okozott a rájátszásban, erre az évre pedig még komolyabbak a célok, ennek értelmében erősítették meg a gárdát jó cserékkel. A Brooklyn sem tétlenkedett, D'Angelo Russell érkezése rengeteget segített, de minden téren óriási fejlődésen mentek keresztül. 

A legnagyobb kérdés a párharcban, hogy Joel Embiid mennyit bír? Felemás információk jelentek meg vele kapcsolatban, sokat jegelték őt idén, ha az első 1-2 meccset kihagyja, akkor akár szoros is lehet a párharc, mert nélküle a palánk alatti védekezés gyenge, támadásban is komoly tényezőt veszít a 76ers, mert a triplák nem igazán jönnek kintről, így sok esetben a palánk közelében kell hozzátennie a magasembernek a pontokat és lendületet adnia a csapatnak. 

Jelen helyzetben úgy állunk, hogy ezt a 76ers tudja elveszíteni, mert tele van a kezdő klasszisokkal, akik képesek egymaguk is meccset eldönteni, viszont épp ebben van a kulcs, mert csapatként egyelőre nem funkcionálnak tökéletesen. A Brooklynnak ellenben ez az erőssége, jók a csapatjáték terén, szórják a triplákat és Russell (olykor Dinwiddie) akár vezér is tud lennie. 

Egyelőre tehát sok a kérdőjel, de a 76ers a favorit, ráadásul ott a tapasztalat a tavalyi playoffból, ami viszont a Netsnél nincsen meg. Taktikailag hiába vannak rendben, ez hiányozhat. Az viszont kérdéses, hogy a hazaiaknál bevethető-e majd az első meccsen Embiid. Ha nem, akkor lehet keresnivalója a Russelléknek, így egy vendég hendiben lehet érték (+7,5 pont: 2.02).

Denver Nuggets - San Antonio Spurs

Teljesen új korszak kezdődött a San Antonióban. A nagy hármas (Duncan, Parker és Ginobili) összes tagja távozott vagy visszavonult, Kawhi Leonard helyére jött DeMar DeRozan, magyarán új csapatot kellett építenie az NBA egyik legjobb edzőjének. Gregg Popovich kiváló munkát végzett (újból), semmiből felépített egy stabil playoff csapatot. 

Szezon közben tudott váltani, aminek a kulcsa a védekezés megreformálása volt. Fejben nagyon erősek, semmi felesleges fault, jól védekezik le a domináns magasembereket, kiváló a csapatjátékuk. Utóbbi érvényes a Denverre is, akik rengeteget passzolnak és a centerek irányítanak. Nikola Jokic teljesítménye élményszámba ment idén, fantasztikusan lát a pályán, jól mozgatja a csapatot. 

A Nuggets kapcsán is érdemes megemlíteni a védekezést, ami rendkívüli, elsősorban a periméteren, amivel meggyűlhet majd a baja a SAS-nak is. Ez egy nagyon kiélezett párharc lehet, aminek már az első mérkőzése is komoly izgalmakat hozhat. Jó eséllyel a defenzív oldal fog dominálni, szezon második felében a liga egyik legjobban védekező csapata volt a Spurs. 

A rutin egyértelműen mellettük szól, sokat érhet DeRozan és Aldridge tapasztalata, ők igazi vezérek, akik clutch szituációkban előléphetnek. Másik oldalon egy fiatal csapat van, akiknek nincsen ekkora tapasztalatuk, ez még visszaüthet. Az irodák szoros első mérkőzést várnak, erre utalhat az 5,5 pontos határ is, talán a nagyobb érték a dobott pontokban lehet (212,5 alatt: 1.85).

20.000 Forint Kockázatmentesen!

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Forint értékű kockázatmentes fogadásban is részesülhetnek.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Denver - San Antonio 1. meccs: 212,5 pont alatt
    1.85 UnibetSzólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Nagy Bence

Nagy Bence

ROI -3.00 %

július

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

20.000 Forint Kockázatmentesen!

  • Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Forint értékű kockázatmentes fogadásban is részesülhetnek.

Unibet útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

NBA 2018/19

Pozzato hozzászólt
2019 júl 12. 12:01
Azon gondolkozom, hogy szerencsétlen Eric Gordon mikor jut majd labdához. D'Antoni teljesen vakon van, ugyanazt fogja erőltetni, mint eddig. Az alapszakasz szerintem működni fog, mert hol Harden, hol Westbrick őrül majd meg és szerintem ketten átlagolnak majd 60 pontot és hozzák a meccsek többségét. Rájátszás már más kérdés, mert egyikük sem elit védő, D'Antoni meg pocsék
oakland23 hozzászólt
2019 júl 12. 11:28
Ez a Westbrook-Harden duó érdekes lesz  ;D Ha két labdával játszanának, akkor jó csapat lehetne, de két ennyire labdadomináns spílert berakni egy csapatba  ::) Én nem tudom elképzelni, hogy ez a Harden-Rusty-féle Rockets működni fog, de hátha rámcáfolnak.

Amúgy nem gyenge az idei offseason, szerintem simán izgalmasabb, mint az előző alapszakasz például :D
Pozzato hozzászólt
2019 júl 12. 09:07
Gyönyörű megint  ;D
Houston: Russell Westbrook
Oklahoma: Chris Paul

Mikor a ballasztot cserélnéd, de nem kell a kutyának se, ezért csak egy hasonlóra tudod elboltoni. Chris Paul - ha nem vásárolják ki, amit közel 124 millás garantált szerződés esetén irreálisnak tartok - bajnoki cím nélkül marad, aminek örülök, látva, hogy milyen ember. Az OKC-ben jó eséll

Kapcsolódó cikkek