Nyilvánvalóan besétál a rájátszásba a Barcelona a férfi kosárlabda Euroligában. A Valencia számára fontosabb a 28. forduló spanyol-rangadója, aki viszont a legunderesebb csapatok közé tartozik az idei szezonban. Kiszúrta a szememet, hogy az esemény előtt a 170,5 undert 1,31-en is lehet kötni. Megnézve a rendelkezésre álló adatokat ez egy igen könnyű üzletet ígér, azonban számításaim szerint a fordulót (over és az under egyaránt 1,91), is elmérték az irodák.

A rendelkezésre álló adataim alapján 155,5-re teszem azt a határt ami reális forduló lehet ezen a meccsen, ezt az adatot, szeretném bizonyítani az elemzésben. Az irodák a számomra meglepően 160,5-re teszik a határt, és ezt az öt pontos előnyt szeretném kihasználni a guru ajánlóban. Meglehetősen gyakorta játszanak egymással a felek az ACB-ben és az Euroligában is összecsapnak. Legutolsó négy összecsapásuk egy éven belül volt és bizony kétszer elkapta a Pamesa a katalánokat. Most, hogy nekik fontosabb ez a meccs, nem lepődnék meg, ha megint sikerülne a meglepetés. Azonban a pontok szempontjából nekem most fontosabbak a számszerű eredmények, kronológiai sorrendben 151, 139, 144, és 155 pontos csatáik voltak, azaz a 165-öt igazán meg sem közelítették!

Fontos megnézni az előfordulási gyakoriságot is az Euroligában. A kérdés annyi: hány százalékban fordult elő a Valencia és a Barcelona meccsein, hogy több pont született 165-nél, és természetesen mekkora a százalékos előfordulás az összesített értékben (54 meccs – az elég nagy merítés már, ilyen rövidtávon!). Tehát a tények:

Valencia: 18,51 %

Barca: 33,33%

Összesítve: 27,77 %

Azaz a rendelkezésre álló adatok alapján 72,23% az esélye annak, hogy most sem lesz 165,5 pontnál több a mérkőzésen. Azonban érdemes még ráerősíteni a matekra. A hazaiak meccsenkénti pontátlaga 152,78, ugyanez vendégoldalon 161,74, átlaguk: 157,27. Hogyha ezt a számot átlagoljuk a negyedenként átlagbontásokkal felfelé kerekítve (ez nálam valamivel 155 pont alá esik), akkor a realitás az, hogy 155-156 pont esik majd az összecsapáson.

Kerestem az indokokat, hogy miért lőtték fel a fordtó értéket a bukik 160,5-re (ez az oka a magasan fogható under kimeneteknek)? Igazából semmi sem indokolja ezt az értéket meccs előtt, se a rendelkezésre álló szezonbeli adatok, se az egymás elleni eredmények. Azt gondolom, hogy egyszerűen valahol elcsúszott a matek, vagy a piac felfelé az over irányába mozdult el az utóbbi 24-48 órában. Ritka, hogy ilyen eltérést látok, ezért javaslok egy biztonságos 170,5 underes kötést, a bátrak szerintem a 165,5-et is bevállalhatják – még ez a határ is túlárazott bőven, hangsúlyozom az adatok alapján!

Valencia Basket Club - FC Barcelona: Pontok száma - Hosszabbítással - Felett/alatt tipp