Nem akármilyen szezont fut az Almeria, hisz március 11-én még nyeretlen. Összesen 9 pontot gyűjtött, tehát azt látjuk, hogy 9-szer kiharcolta a döntetlent, de nyerni még nem tudott. Tipikus eset, amikor egy csapat gyenge, szerencséje sincs, vagy ha van, akkor jön Maeso... (Real Madrid elleni 2-0-ról bukós történet...)

Az Almeria gyakorlatilag kiesett, hisz már most 15 pont a lemaradása a legjobb bennmaradóhoz képest. Láttunk már nagy feltámadásokat, az Alavés pl. a közelmúltban képes volt megtáltosodni tavasszal, de ott volt reális esély bennmaradni.

Igen ám, de hány és hány olyan alkalmat láttunk, amikor kiesett, vagy gyakorlatilag kiesett csapatok a szezon ezen szakaszában, vagy még később egyszer csak elkezdtek teher nélkül focizni, és elkezdtek meccseket nyerni. Ezeknél a csapatoknál már a jövőt építik, próbálják azokat a játékosokat favorizálni, akik majd a Segundából visszajuttathatják az együttest. Óóó, pedig az a Sadiq-Ramazani páros mekkora volt, amikor feljutottak, aztán mit lett ebből...

De a napos parton nem illik szomorkodni, és az Almeria olyan állapotban van, hogy nekik már minden mindegy.

A Sevilla idénye is kuka, sőt annyira kuka, hogy még bőven téma a kiesés, hisz nem áll fényesen ez a csapat. Sok az öreg, sok az alul motivált játékos. Van egy-kettő, ahol a halmaz közös. Kiesni azért nem fog a Sevilla, de azok a srácok, akik karrierjük sok sikert megéltek, azért úgy igazán nem tudnak már lelkesedni azért, hogy mondjuk a csapat a top10-be jusson. Idén még az EL sem okoz már örömöt Andalúziában.

A Sevillában hátul (és amúgy középen is) rendre ott a hiba lehetősége. Izgalmas lesz a nyár olyan értelemben, hogy hogyan tovább. Kik igazolnak ide? Ugye nemzetközi szereplés nem lesz, ezért igazi sztárok max. a jó idő miatt jönnek Sevillába. Kéne sok-sok motivált dél-amerikai, jó szemű scoutok, ne zárjuk ki. De itt egy korszak véget ér, Ramos, Navas, Jordán, Rakitic már nincs...

Izgalmas lesz a holtszezon, hogyan alakul át a keret, látunk-e majd olyat, mint Valenciában, ahol megérkeztek a fiatalok, és meglepően stabilan tartják egyensúlyban a Túria-parti csapatot.

Az esti meccs szerintem nyílt, szórakoztató focit hoz majd. Az Ameria otthon bátor, tökös focit tol, és minden mindegy alapon játszik. Kötél már a nyakon, kérdés csak az, mikor és ki rúgja ki azt a bizonyos széket.

Érdekesség a Sevillánál egy anomália, az egyetlen csapat a ligában, amely pontrúgás után 10+ gólt szerzett, de 10+ gólt kapott is. Ismerve en-Neysri fejjátékát (és Ramos-ét), nem kizárt, hogy bólint egy-két gólt a vendég együttes. Penalty is simán benne van, mindkét együttesre jellemző hátul az orbitális hiba. Az öngólok is kegyetlenül megjöttek, a LaLigában az utolsó 3 meccsen volt öngól, ráadásul este Bailly is majdnem saját kapujába küldte a bogyót, ő aztán anno Angliában az MU-nál is vágott egyet-kettőt de Geának...

NYílt, szórakoztató meccsek várok, az Almeria minden mindegy alapon játszhat, eggyel több zakó nem oszt-nem szoroz. A Sevillának is nyernie kell, kit verjen el, hanem az Almeriát. Jó kis andalúz ütközet, nyílt, sok helyzetet hozó találkozó lesz. Én úgy vélem, itt már az elejétől indul a buli, sőt nem zárom ki, hogy a félidőig esetleg mindkét csapat betalál, de ha egyik vagy másik duplázik, az is bőven jó. Őszi meccsük 6 dugót hozott, valami hasonlót várok most is.

Almeria - Sevilla: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp