Egymásutánban 20 nap alatt rendezik meg Indian Wellsben és Miamiban az aktuális két ATP Masters 1000 -es tornát. Alcaraz kaliforniai sikere után Medvedevtől szeretnék elhódtani a floridai címet, erre sokan pályáznak, akár meglepetés emberek.

A hazaiaknál ott egy újabb "semmiből jött" fekete ló a 19 éves Alex Michelsen, aki másfél év alatt érte el azt, hogy a Pro Tour "barátságos", langyos meccseiből TOP100 -as fix játékos legyen, aki bárkire veszélyes lehet. Elkapta idén már Kokkinakist, Leheckát, De Minaurt legutóbb Los Cabosban, övé a jövő mindenképpen, de már a jelene is káprázatos.

A világranglista jelenlegi 26. helyezettjét a mélyföldi Griekspoor következik az "étlapján". A holland is remek éveket tudhat maga mögött, de az egyenletességet azért ő sem tudja tartani az egész szezonban. Nálam Griekspoor főleg salakon és teremben a nyerő, outdoor, kemény pályákon már kevésbé meggyőző. A három Griekspoor testvérből, csupán Tallon maradt, amit a szívósságának köszönhet, ám egy igazi szervagyáros, nagy adogató ellen nem biztos, hogy elég lesz a tőle megszokott harcmodor.

Griekspoort kisebb sérülés is hátráltatta, a kemény pályás, kinti szezon beköszöntével pedig, Dubaiban és a múlt héten Indian Wellsben is csupán egy-egy kör teljestésére volt elég.

Michelsen nem az a félős típus, neki a hazai pálya újabb távlatokat nyithat, a fiatalokat a közönség rendre bele hajszolhja egy eksztázis hangulatba, ami 110% -t jelenthet a teljestményt nézve.

Michelsen odahaza pörög, Griekspoor pedig az év ezen szakaszában kicsit leeresztett hangulatban van. Az amerikai fiú úgy érzem újabb TOP30 -as skalpot szerez a pénteki nap folyamán.

Griekspoor, Tallon - Michelsen, Alex: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp