A második fordulókat rendezik Miamiban a mai napon. A Tallon Griekspoor – Alex Michelsen összecsapást néztem ki. Meglepődtem,hogy az írásom pillanatában szinte mindenütt az amerikait rakják,mert a ő szorzói csökkenek.

A hollandnak az elmúlt két hónapban mutatott játéka, pedig nálam abszolút favorittá teszi a mai találkozót illetően. Rotterdamban az elődöntőben kapott csak ki,az akkor még veretlen Sinnertől. Dubaiban hiába esett ki a második fordulóban fantasztikusan játszott. Az eredmény is árulkodó volt,mert két tie breakes szettben búcsúzott. A következő állomás Indian Wells volt számára. Az első körben a hórihorgas Hanfmannal játszott és jó játékkal győzedelmeskedett. A következő körben ismét egy német ellenfelet kapott,de egy magasabb polcról Zverev személyében. A holland játékát túl sok kritika itt sem érhette hiszen pozitív mérleggel hagyta el a pályát. Három top20-as játékos tudta csak legyűrni az elmúlt két hónapban. E statisztikáért rengeteg játékos odaadná a fél karját.

Az amerikai srác tehetséges,de stabil eredményekről nem beszélhetünk az ő esetében. Rengeteg tornán elindult a február,márciust vizsgálva. Összességében pozitívan alakult,mert szorgosan gyűjtögette a pontokat,de hamar elfárad egy tornán. Erről árulkodik,hogy rendre sok hibával zárta a vesztes meccseit. Olyan eset nem volt amikor jól játszott és kikapott volna. Los Gabosban Thompsontól úgy kapott ki a döntő játszmában mintha ott se lenne annyira erőtlen volt.

Tallonak a nagy adogatókkal szemben döcög a játéka,de Michelsen szerencsére nem ezek közé tartozik. (Persze USA játékosként nagy hangsúlyt kapnak az adogatások,de nincs azon a szinten)

Ha jól jönnek az első szervák a hollandnak akkor még esélye se lesz az amerikainak. Emellett Alex második szervái mögött nagyon gyengén muzsikál ami táptalaja lesz a break labdáknak. Magabiztos Griekspoor sikert várok.

Griekspoor, Tallon - Michelsen, Alex: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp