Nyilvánvaló, hogy egy „nem oszt, nem szoroz” típusú meccset rendeznek ma Madridban az Euroliga alapszakaszának 32. fordulójában. A Real simán lesz első, míg a Zvezda simán nem jut be a rájátszásba. A meccset le kell játszani, mert a show folytatódik, de a bukik meg szerintem ismét verhetők az under/over piacon.

Kezdjük ott, hogy a felek rendre giga underes meccseket játszanak egymás ellen. Legutóbbi két összecsapásukon 130, illetve 138 pont esett a kosarakba, s erre a fordító a mai összecsapásra 166,5! Azaz 166,5 az a határ ahol az under és az over egyaránt 1,91. Visszamentem a felek egymás elleni meccseinek történetébe, és ezt a határt tíz összecsapással ezelőtt 2017. decemberében lépték át egy 170 pontos mérkőzéssel, azóta kilenc alkalommal nem! Alapban ezek a tények is elegendőek lehetnének a kényelmes under megkötéséhez, azonban a szokásos módon ráerősítek az előfordulási gyakorisággal, minél több kritériumtartományban.

Eddig 62 találkozót játszottak a felek összesen, a futó Euroliga szezonban, és a mérkőzéseik 70,97%-ban nem volt 171,5 pontnál több. A Zvezda találkozóin mindössze 8-szor fordult ez elő azaz 74,8 %-ban nem volt meg a 172 pont, ugyanez a hazai oldalon 10/31 ami 67,47%! Biztosnak látszik, hogy a Real behúzza az újabb győzelmet Hangáék ellen, még akkor is, ha joggal tartalékolnak majd a 40 perc bizonyos szakaszaiban. A Zvezda vereségeinek 75%-át olyan meccseken szenvedte el, ahol nem volt meg a 172 pont, míg a madridiak gyözelmeik 68%-ban nem volt meg ugyanez az érték.

Magam az adattábláim alapján felfelé kerekítve 164,5-re tenném a fordulót. A csapatok pontátlagainak átlaga 166, míg a negyedenkénti bontásátlag 162-őt adott ki, s a két érték átlagából számolom mindig az általam reálisnak tartott fordulót. Szerintem a bukik túlszámolták kicsit a várható pontokat, s a mérkőzés előtti előjelek, amúgy is egy tét nélküli langyos összecsapást ígérnek. Szeretem, ha a vizsgált kritériumtartományokban legalább 75 %-os az előfordulási gyakoriság (5 tartomány adatait elemeztem most), és a 171,5 under ezt csak egyszer hozta, de a többi érték is igen erős. Egyébként a 176,5 under tudja mind az öt vizsgált tartományban a 75%-os értéket, s ezért pre fogadásomat erre meg is kötöm. Itt a guruban az 1,53-as szorzón sem kell szerintem izgulni a 171,5-es határon sem, főként, ha az előző egymás elleni meccseiket átnézzük. Szerintem irreális a 166,5, hiszen utolsó két meccsük átlaga 134 kereken, hát azért ez 32 pontos differencia…, no de uraim!

Real Madrid Baloncesto - KK Crvena Zvezda Belgrad: Pontok száma - Hosszabbítással - Felett/alatt tipp