Ezelőtt pár héttel hasonló felállásban lenyomott a két csapat már egy FA kupa negyeddöntőt, akkor egy nagyon élvezetes, 120. percben szerzett góllal tudott nyerni a MU és ideig-óráig Ten Haag széke megerősödött, viszont akkor egy jóval fáradtabb, enerváltabb Liverpoollal néztek szemben és az volt a kisebb jelentőséggel bíró mérkőzés.

Van egy egészen hihetetlen statisztika: a 2024-es naptári évben lejátszott 10 mérkőzésen a MU 225 lövéssel nézett szembe, ami a legtöbb a TOP 5 ligát nézve, tehát hogy értelmezzük, nem csak a PL-ben, hanem Seria A, La Liga, Bundesliga, Ligue 1 csapatai közül is ők kapják a legtöbb lővést. Erre TenHaag válasza annyi, hogy hiába kapunk sok lövést, ha a kapott góljaik száma "viszonylag" kevés. Igen ám, de ez nem az ő remek taktikájának köszönhető, hanem az elmúlt időszakban remekül védő Onananak és a szerencsének. Amikor meg nem áll mellettük a fortuna, akkor jön egy megpattanó lövés, mint csütörtökön Palmer 111. percben szerzett gólja.

Liverpool ismét győzelmi kényszerben, hiszen szombaton az Arsenal és a City is tükörsimán hozta a találkozóját, ezáltal ismét Kloppékon lehet a nyomás, hogy visszavegyék az első poziciót. Sérültek szempontjából végre látszik az alagút vége, hiszen a Sheffield ellen már Jones is szerepet kapott, Endo minden bizonnyal pályára küldhető a mai találkozón, s jövő héten edzésbe állhat TAA, Jota és Alisson is, ami a bajnokság végére és a kettős terhelésre jó hatással lehet.

Előző MU-Pool párharcon sokáig úgy tünt, hogy remekül örzi az egy gólos előnyt a Liverpool, de nem sikerült lezárnia a párharcot a második félidőben, ami később megbosszulta magát, ma ezt nem szabad megengedni és az átmenetek során adodó helyzetekből jól kell sáfárkodni, mert helyzetük bizony lesz, kérdés a hatékonyság. Jobb csapat a Liverpool az nem kérdés, s egy ilyen kiélezett bajnoki versenyfutásba nem fér bele a botlás, tippem Liverpool győzelem.

Manchester United - Liverpool: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp