Két arcú Arsenalról beszélhetünk a tavaszi formájukat nézve, ugyanis a bajnokságban egyetlen betlijük van, egy 0-0ás döntetlen az Ettihad-ben, a többi meccsüket sorban nyerik, magabiztos játékkal, kapott gól nélküli meccsekkel, jelenleg sorozatban 6 kapott gól nélküli meccsnél tartanak, ha sikerülne ezt a meccset is lehozni beállítanák a Chelsea által eddig tartott rekordot. De ugyanakkor ott van a BL, ahol már a Porto elleni két döntetlennel rezgett a léc, és csak büntetőkkel tudtak továbbmenni, hogy aztán az amúgy gyenge formában levő, nyártól edző nélküli Bayern kiverje őket a BL-ből. Ez az Arsenal, ha csak egy sorozatra kell koncentráljon akkor nagyon jó, de ahogy jönnek a sorozatos terhelések már nem tűnik olyan ellenállhatatlan csapatnak. A TOP csapatok közül az 1000 percet átlépő játékosok száma Artetanal a legkevesebb, mindössze 13. Ez annyit jelent, hogy van egy stabil kezdő, ugyanakkor ha fáradtság, taktikai változtatások miatt bele kellene nyúlni a meccsbe már nehezebben kivitelezhető.

Chelsea az utóbbi időben ért el szép eredményeket, MU elleni 4-3as győzelem, Everton elleni 6-0ás győzelem, de a kettő közé be tudott férni egy Sheffield elleni 2-2ös blama. Hétvégén láttam a City elleni meccsüket, ahol igencsak jól szerepeltek, Nicolas Jackson egymaga triplázhatott volna, de a helyzetkihasználása még eisze Darwin Nunezénél is rosszabb, még sem mémesedett el az ember egyenlőre, ráadásul egy egyértelmű tizenegyest is számon kérhetnek a játékvezetőn Pochettinoék mert Grealish egyértelműen kézzel ütötte le a szabadrúgásnál a labdát, az esett pikantériája, hogy a középbíró még a labda irányváltoztatását sem vette észre, és azok után hogy a VAR megnézte, hogy a keze milyen minőségben érte a labdát, a City jöhetett kirúgással.

Bár a tabellán elfoglalt helyek alapján egyértelmű hazai kéne legyen ez a meccs, de az útobbi hetek alapján nem annyira kutyaütő csapat ez a Chelsea, ráadásul a fáradtság Arteta csapatánál jobban jelentkezhet, mert március 31. óta folyamat heti két meccsel operálnak, az említett időszakban nekik volt 7 lejátszott meccsük, köztük egy BL hosszabbítással, míg a Chelseanek mindössze 5 lejátszott tétmérkőzés. Ezen indokok alapján a hendivel megtámogatott Chelsea jó tipp lehet erre a mérkőzésre.

Arsenal - Chelsea: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp