Kellemes meglepetés ért, amikor megnéztem a mai kínálatot, hisz én abban a tudatban voltam, hogy ma estére nem jut minőségi foci! Aztán az eredmenyek.com-ot megnyitva látom, hogy nem is akármilyen csemege, jó kis londoni derbi jön este 21:00-tól.

Lehet majd kapcsolgatni a PL és a Paks-Várda között, már ha marad izgalom a MK elődöntő 2. félidejére. Visszatérve a PL-hez, ez a derbi most komoly téttel bír, hisz az Ágyúsok még kapaszkodnak a tabella első helyébe. Vesztett pontokat tekintve a City az első, de az Ágyúsok is tudják, hogy itt már minden találkozón nyerni kell, és lehet, még az sem lesz elég az elsőséghez.

A Chelsea pedig szépen tört előre az előző hetekben. Tény, hogy az FA Kupában a City egy szűkös 1-0-lal megverte, de előtte a londoni kékek nagyon komoly ver hullámban a pontgyűjtést komoly ütemben végezték el. A Chelsea akár az 6. helyre is felugorhat még, Palmeréknek bőven van bepótolandó meccse.

Az Arsenal nem unatkozott áprilisban, a PL mellett ment a BL is. Heti két meccs, és ma ismét. Egymás ellen általában jó és szórakoztató találkozókat hoznak össze, és ha abból indulok ki, milyen meccseket láttunk mostanában a Chelsea-től, akkor nem véletlen, hogy 4.00-es odds mellett erre a tippre rápróbálok.

Mindkét együttesben lehet gól az első félidőben, mert mindkettő szeretne előnybe kerülni. Ami még nézegettem, hogy a két klub az első és a második helyen áll, ami a büntetőből szerzett gólokat illeti. A Chelsea 11, az Ágyúsok 9 büntetőt lőttek be. A Chelsea esetében hozzászokhattunk, hogy a büntetők körül mindig van miről beszélni, hol a kapus, hol a lövők szórakoznak picit. Lényeg a lényeg, mindkét offensive line képes büntetőket kiharcolni. Mondjuk Hooper pont nem az a spori, aki ezeket befújja, de majd a VAR kisegíti.

Bízom benne, hogy a Chelsea-t nem csapta meg nagyon az FA Kupa pofon. Legalábbis a kedvüket nem vette el a hátra lévő meccsektől, így lesz kedvük előre játszani. Ha lesz, akkor ez jó tipp.

Arsenal - Chelsea: Mindkét csapat gólt szerez - 1. félidő - Igen/Nem tipp