Érdekes meccsel zárja 2018-at a Bayern. Niko Kovac egykori sikereinek helyszínére viszi a bajorokat. Jó formában lévő Frankfurt várja a bajnoki címvédőt, hiszen száz százalékos teljesítménnyel nyerte meg Európa Liga csoportját a házigazda. Nem mellesleg Adi Hutter vezetésével ötödik a tabellán az Eintracht, csupán egy pontra a BL-indulást érő helytől. A vendégek sokkal viharosabb őszön vannak túl, számukra nagy téttel bír a szombat esti szezonzáró.

Nem is emlékszem mikor volt utoljára olyan, hogy nem a Bayern München töltötte a karácsonyt a Bundesliga tetején. Szokatlanul messze hat pontra található a dobogó legfelső foka a forduló előtt, s könnyen lehet, hogy a meccs időpontjában 9 egységnyi lesz a különbség. Niko Kovac rosszkor van, rossz helyen, mert épp „őrségváltás” zajlik a rekordbajnoknál. Robben és Ribery már nem igazi vezér, Lewandowskit és Müllert leírták, pedig előbbi idén is már tízszer beköszönt. Kikezdték Neuert is, de új meghatározó játékosaik még nincsenek! Coman sérülékeny, Gnabry hullámzó teljesítményt mutat Goretzka, Renato Sanchez és Alcantara pedig nem rendelkezik a megalkuvást nem tűrő Bayern attitűddel. Mindehhez hozzájön, hogy a horvát tréner bátran rotál, így az egyenletes jó teljesítmény elveszett, a bajnoki tabellán elfoglalt harmadik pozíció egyértelmű krízist mutat a bajorok szintjén. A Bajnokok Ligájában nehezen, de végül meglett a csoportelsőség, de a Liverpool ellen semmi jóra nem számíthatnak a müncheniek. Most kötelező lenne a győzelem Frankfurtban közel hatvanezer fanatikus előtt.

Szerb-horvát légióval operál Hutter mester. Jovic már 12 találatnál jár, Kostic és Rebic életveszély, mellesleg Haller is már kilencszer beköszönt a Bundesliga 2018/19-es szezonjában. Lendületes háromcsatáros játék, sokszor három védővel, négy középpályással operálva, rendre közönségszórakoztató produkcióval párosul. Kell-e jobb ellenfél zárásként, mint a Bayern München? Nem hiszem, Németországban a Frankfurt számára ez a csúcs, most aztán mindent kipakolhatnak a pályára, ami van.

Véleményem szerint nem fogunk unatkozni és potyogni fognak a gólok a szezonzárón! A vendégeknek támadni kell a győzelmi kényszer miatt, a hazaiak gyors kontrákat vezethetnek, amelyre minden erőforrásuk készenlétben áll. Hullámzó játék és sok helyzet vár ránk, és remélem, hogy könnyen lejövő over.

Eintracht Frankfurt - Bayern München: Gólok száma - Felett/alatt tipp