Vasárnap koraeste fél hatkor ismét érdemes lesz figyelni a Manchester United mérkőzését. Egyrészt a Bournemouth vendégjátékával zárul 2018, másrészt mentálisan teljesen átalakultak a vörösök az elmúlt 10 napban.

„Senki sem mondott le a top4-ről” – állítja Valencia, s valóban! Ha rápillantunk a tabellára, el kell gondolkodnunk. Az Arsenal és a Chelsea rendre képes blamálni magát, a City legutóbbi két meccsén megégett és a hasító ’Pool máris hét pontot vert rá. A Manchester United jelenlegi állapotában bárkit képes legyőzni a ligában, mi az a hat pont mínusz az Ágyúsokkal szemben! Visszatért a játékosok önbizalma, Pogba újra átlövésből szerzett gólokat (ez Mou alatt tilos volt?), Rashford folyamat rohangál be az üres területekre, Mata osztogat, elveszett labdát nem ismer, Matic ismét kőkemény, Lingardot pedig én még nem is láttam olyan jól focizni, mint a legutóbbi két meccsén. Mindezek mellett rengeteg tartalék van még a keretben: Fred még nincs otthon, Lukaku és Sanchez a visszatérés küszöbén áll, Fellaini nem is játszott a legutóbbi diadal alkalmával, Valencia a keretben sem volt. Solskjær megmondta, hogy mindenkinek megadja a lehetőséget a bizonyításra, s ez láthatólag felpremzelte a játékosokat. Az Old Trafford kritikus közönsége a Boxing Day alkalmával már dalba foglalta a norvég nevét, tehát mindenki a megújuló MU-projekt mellett van. Cél a közönségszórakoztató támadó foci, és a top4! Mentálisan talán csak a Liverpool játékosai vannak jelenleg egy szinten a vörösökkel, így a Bournemouth nem lehet akadály hazai pályán.

Eddie Howe gárdája nem teljesít valami meggyőzően az utóbbi időszakban. A karácsonyi 5:0-s zakó a Tottenham-el szemben áldozati szerepbe helyezte az együttest. Hozzá tartozik a teljes képhez, hogy utolsó tíz PL-meccséből 8-at elveszített a Bournemouth, és kettőt hazai pályán nyert meg (Brighton, Huddersfield), tehát ideális ellenfél vendégként ahhoz, hogy tovább építse magát a hazai együttes a komolyabb feladatok előtt.

Könnyed manchesteri győzelmet várok, még épp vállalható szorzón!

Manchester United - Bournemouth: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp