Beindul a Serie A. Most egy kiesési rangadót választottam egy biztonsági fogadás céljából. A Nagy Ádám nélkül felálló Bologna Ferrarába látogat győzelmi reményekkel, de a realitás mást prognosztizál.

A vendég együttes, a kiesőhelyen töltötte a téli szünetet. Válogatott középpályásunk itthon pihent persze rögtön megtalálta a média és jó pár interjút adott. Különös helyzetet festett le a bolognai szituról: mindenkit bánt a rossz szereplés; mindenki teszi ugyanúgy a dolgát; azt gondolják, hogy nincs probléma szerencsétlenek is voltak; rendületlen a bizalom Inzaghi irányában; jönni fognak majd az eredmények. Közben azért nincs ok a derűlátásra. A Bologna még nyeretlen idegenben, mindössze négy döntetlenig jutott. Kapott góljaik számát még nem gondolom kritikusnak (29), rajtuk kívül öt csapatot többször mattoltak a ligában. Ellenben a góllövés nagyon nem megy (15), ez már valóban kieső pozícióba árazza a csapatot. Nem csak a helyzetkihasználás a probléma, már azok kialakítása is nehézséget okoz. Szóval a védelem Helander, Danilo és Di Maio védőhármassal a kapuban Skorupskival megvan, és a középpálya is viszonylag jól szűr, az előre játék viszont kritikus. A paraguayi Santander öt gólig jutott a szezonban, de sérült nem ő lesz a veterán Palacio ékpárja Ferrárában. Fontos láncszem lehetne a támadásszervezésben, átlövéseknél, szabadrúgásoknál Dzemaili, azonban a svájci válogatott is maródi. Nehéz meccs vár a Bolognára!

Szeptemberben győzött hazai pályán utoljára a Spal. A két csapat őszi meccse emlékezetes marad Nagy Ádám kiállítása miatt. Akkor egy fölényben lévő Bologna taktikai vereséget szenvedett Semplici együttesétől. Véleményem szerint döntő lehet, hogy a hazaiak 4-4-2-es stabil játéka jobban illik a keretükhöz, mint az Inzaghi 3-5-2-je. Utóbbinál a két ék sincs meg, míg a ferrarai gárda ezen a poszton széles választékkal bír. Petagna az Atalantában robbant be az olasz fociba, még mindig csak 23 éves hat gólt vágott eddig. Ékpárja a rutinos Antenucci (34), még a feljutásban vállalt nagy szerepet anno 18 találattal. Bedobható még Floccari aki fénykorát a Sassuolóban töltötte, vagy a pár éve még Chievóban tarthatatlan Premier Leaguet megjárt Paloschi.

Összegezve a hazai pálya előnyével most élhet a Spal a színtelen-szagtalan, jelenleg iránytalan ellenfelével szemben.

Spal - Bologna: Dupla esély - Dupla esély tipp