Rolando Maran személyisége és edzői hozzáállása inspirálta az alábbi elemzést.

A tar tréner korábban a Chievóval csinált évről-évre csodát. Verona kisebbik csapatánál (az egyik legalacsonyabb hazai nézőszám mellett a ligában) néhány év után érthetően elveszett a motiváció. Úgy gondolom, hogy Maran számára kapóra jött a Cagliari ajánlata. Szardínia az olaszok szerint is egy „másik” ország, más kultúra. Imádják a szigeten a labdarúgást, szurkolói fanatikusok, és az új stadion ellenfeleik számára nem könnyű pálya! Megizzadt itt a Napoli, pontot hullajtott már a Roma. Ami viszont Maran erőssége, hogy a „kötelezőket”, a náluk gyengébbre rangsorolt ellenfeleiket, rendre legyőzik, hozzák a papírformát, mint Egervári Sanyibácsi Andorra ellen. Tehát hazai pályán pipa a Chievo a Bologna és a Genoa ellen, a többiek most jönnek, például az őszi meccsükön nagyot játszó 2:0 győző Empoli.

Góllövésben sosem voltak erősek Maran csapatai, a 17 találat 19 meccsen sovány, viszont a védekezéssel nem lehet gond. A legnagyobb név Srna aki friss vb-döntős brutális lövő erővel, a másik szélen Padoin a Juvés éveit követően a szigeten „vezet le”. A középpályát Cigarini és Barella tartja egyben, ezen a poszton bevethető a szintén horvát válogatott Bradaric is. Előttük szervez Juao Padro, Pavoletti és Farias a két befejező csatár. Udinében kiállították Ceppitellit így az egyik belső védő posztját kell megoldani a Cagliarinál.

Iachini mester négy vereségből álló sorozatot épített az Empolival és visszacsúszott a 17. pozícióba. Elfáradt-elfogyott kissé az együttes, őket jó eséllyel befoghatja még a Bologna. Mindig nagy gond a kék-fehéreknél pénz, ez Sarri idején sem volt másként. Vékonyka, minőségileg gyenge kerettel tud gazdálkodni Iachini. Most talán a legnagyobb gond, hogy piros lapos eltiltása miatt kiesik a bosnyák válogatott Rade Krunic a középpályáról. Aquah 27 éves kora ellenére nagy rutint szerzett már a Serie A-ban, de nem futotta ki azt a pályát, ami benne volt. Anno pazar meccsei voltak a Torinóval, megjárta a Palermo, Parma, Sampdori együttesét is. Elől a Serie B királya Capuato ontja a gólokat, idén már kilencnél jár. Nem kérdés, ha őt kiveszi a játékból a Cagliari, akkor nem lesz keresnivalója az Empolinak Szardínián.

Összegezve úgy érzem, hogy nem könnyű meccsen, de papírforma győzelmet arat vasárnap koraeste a Cagliari!

Cagliari - Empoli: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp