Tegnap a Metallurg Magnyitogorszk legyőzésével átvette az első helyet az SZKA Szentpétervár, most már csak meg kell azt tartani a maradék 9 mérkőzés alatt, ami jó eséllyel össze is fog jönni. Ráadásul a CSZKA következő meccse a regnáló bajnok ellen lesz. Az egész ligában az SZKA Szentpétervár lőtte a legtöbb gólt, szám szerint 184-et, de ezt már megszokhattuk az elmúlt években. Kapuban Hellberg és Shestyorkin is remekül véd, de ilyen védelem mögött nincs sok munkájuk. A csapat legjobb védője, Patrik Hersley sérült, de így le kell tudni hozni ezt a meccset a vendégeknek. Nikita Gusev toronymagasan kiemelkedik a csapatból 69 pontjával. Tavaly is hívták az NHL-be, de nem vállalta, lehet érdemes lenne megfontolnia.

Keleten a Barys a 3. helyet foglalja el, és már biztos rájátszás résztvevők. A 2. hely is összejöhet nekik, de a Jekatyerinburg szinte már elérhetetlen. A konferencia legjobb 6 csapata közül ők kapták be a legtöbb gólt. Nagy hiányzó nincs náluk. Viszont egy érdekes adatot fontos megjegyeznem, a Barys eddig 460 büntetőpercet szedett össze, míg az SZKA csak 347-et. A kapusaik jóval gyengébben védenek a kazah csapatnak, mint az szentpéterváriaknak. Azonban Darren Dietz nevét itt is ki kell emelni, hiszen védő létére 47 pontot szedett össze, ami kimagasló.

Az emberelőnyös hatékonysága szinte ugyanolyan a két csapatnak, de az emberhátrányos védekezésben messze jobb az SZKA. Az szinte biztosra vehető, hogy előnyben a vendégek fognak többet játszani, és ezen az apróságon is múlhat ez a meccs. Nemrég játszott a két csapat egymás ellen, akkor az SZKA csak hosszabbítás után tudott nyerni. Az alapszakasz megnyerése presztízskérdés itt, főleg akkor, ha az CSZKA a másik pályázó. Véleményem szerint nagy erővel fog nekimenni a Barysnak az SZKA, és a jobb védelemnek és a jobb egyéni teljesítményeknek köszönhetően meg is verik őket még a rendes játékidőben.

Barys Astana - SKA St. Petersburg: Rendes játékidő - Mérkőzés tipp