Finoman szólva is beindult a Bundesliga kettő. A szerdai meccseken brutálisan potyogtak a gólok: tizenhat találat négy meccsen, ami kereken négyes átlagot ad. Az 1. FC Köln berlini vendégjátékán én már három góllal is megelégednék.

A kis Berlin igen jó őszt tudhat maga mögött. Mindössze egyszer kaptak ki - azt is az utolsó fordulóban az Erzgebirge Aue vendégeként - de a sok döntetlennek köszönhetően (10) "csak" a negyedik helyen teleltek. Hazai pályán veretlenek maradtak, ezt szeretnék tovább nyújtani az első tavaszi körben is. Nem lesz könnyű dolguk, mert a liga egyik kimagasló csapatát fogadják.

Az Union a jó szereplés ellenére tovább erősítette keretét. Érkezett az előre játékot segítve többek között Robert Zulj (Hoffenheim), Carlos Mané (Sporting) és Nicolai Rapp is a védelembe. Így már elég hosszú a kispad is ahhoz, hogy a végén a top 3-ba érjenek. A legjobb védelmet tette össze Urs Fischer Berlinben, de most a legjobb támadósor érkezik.

A Köln 47 szerzett góljával 2,6-os meccsenkénti átlagot hoz. A Terodde - Córdoba támadósor összesen több gólt szerzett mint az egész Union Berlin. Előbbi ráadásul 22 góllal magasan vezeti a góllövő listát. Bár sok sérült játékossal nem számolhat Markus Anfang mester, de a csapat kerete így is nagyon hosszú. A csapat nem teheti meg, hogy ne a győzelemért menjen, mert szerdai győzelmével a Hamburg már négy ponttal ellépett az első helyen.

A hazaiak sem szeretnék alább adni őszi jó teljesítményüket, hajtós meccsre, lüktető játékra és ezzel együtt sok gólra számítok.

1. FC Union Berlin - 1. FC Köln: Gólok száma - Felett/alatt tipp