Sok hiányzó lesz a hazaiaknál, ám mégsem lehet semmi mellékcselekmény vagy hasonlók, ugyanis kötelező győzniük a hamburgiaknak. Ám így a hiányzók miatt legalább meg lehet majd tudni azt is, hogy miképpen vizsgázik a csapat, amikor többen kénytelenek kimaradni, viszont továbbra is a német élvonalba való feljutás a cél.

Aaron Hunt, a japán Gotoku Sakai, a dél-koreai Hee-Chan Hwang, a görög Kyriakos Papadopoulos, a spanyol Jairo Samperio és Stephan Ambrosius hagyják majd ki a találkozót a hazaiaktól, illetve mindössze csak az eltiltott Marco Hartmann fog hiányozni a vendégektől. Ám szerintem még így is jobbnak kell lennie a listavezető házigazda Hamburger SV-nek, mint a 12. helyezett kelet-németországi alakulatnak. Leginkább azért, mert a hazaiak már nagyon készülnek a feljutásra, valamint arra, hogy ősztől majd ismét élvonalbeli mérkőzések lesznek Hamburgban. Ellenben a Dynamo Dresden a másodosztály tabellájának második felében van, a 12. helyen, közvetlenül a kiesés elkerüléséért küzdő csapatok felett. Várhatóan nem lesznek kiesési problémáik a drezdaiaknak, tehát viszonylag nyugodtak lehetnek e téren, viszont a hazaiak számára tényleg nagyon-nagyon fontos lehet a 3 pont megszerzése, s további előrefelé való menekülés a mögöttük mindössze 1 pont hátrányban levő FC Köln csapatától. Vagyis ugyan vannak hiányzók a hazaiaknál, viszont az is biztos, hogy van motiváció is az újabb győzelemre.

Uff, majdnem elfelejtettem azt a dolgot, hogy a 2. helyezett FC Köln úgy van most mindössze 1 ponttal lemaradva az éllovas Hamburger SV-től, hogy egy bajnoki mérkőzéssel kevesebbet játszott. Azaz amennyiben azon a halasztotta meccsen legyőzi majd idegenben az Erzgebirge Aue együttesét, akkor helycsere lesz a tabella élén, s a kölniek a hamburgiak elé fognak kerülni. Ez is nagyon nyomós ok arra, hogy hazai győzelemmel záruljon a Hamburger SV - Dynamo Dresden találkozó.

A hiányzók mellett még is "fejtörést" okozhat a hazaiaknál, hogy Pierre-Michel Lasogga, vagyis a Hamburger SV legeredményesebb csatára is kisebb izomproblémával bajlódik. Bár az ő esetében várható, hogy nagy valószínűség szerint helyre fog jönni a meccs kezdésének időpontjáig, s játszani fog a Dynamo Dresden ellen. Én még azt sem tartom elképzelhetetlennek, hogy Lasogga gólt is fog szerezni.

Persze, a sok hiányzó miatt nem várok sziporkázó játékot a hazaiaktól, ám azt mindenképpen elvárom, hogy 1-2 góllal jobbnak bizonyuljon a Hamburger SV. És győzzön!

Hamburger SV - Dynamo Dresden: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp