Nem alakult túl jól a Dinamo Riga számára az idei szezon sem, de még kihozhatják belőle azt, amit tudnak. Öt meccs van hátra az alapszakaszból a letteknek, és a Szocsi még befogható, szóval nagyon neki kell menniük a Jokeritnek is. A két kapusuk 92% körül véd, és nagyjából ugyanannyi lehetőséget kaptak mindketten eddig. Valószínűleg Timur Bilyalov lesz a kezdő hálóőr a finnek ellen. Razgals és Skorcovs a két hiányzójuk, de egyik sem alkotott maradandót idén. Viszont a védelemből ki kell emelni Mathew Maione-t, aki 42 pontot ért el, amivel az egész csapatban a 2. helyen állak a pontok tekintetében. Linus Videll és Lauris Darzins lőtték a legtöbb gólt a Rigában. Azonban lehet ez is kevés lesz, mert 113 lőtt góllal nehéz rájátszásba kerülni itt, és az előbb említett három játékoson kívül nincs kiemelkedő teljesítmény. Ők hárman viszont szépen lassan elfogynak.

A Jokerit már kvalifikálta magát a rájátszásba és jelenleg a főcsoport 4. helyén állnak. Az SZKA vagy a CSZKA beérésére nem igen van már mód, de a Lokomotiv még befogható, és feljöhetnek a főcsoport 3. helyére. Hiányzó jelenleg nincs a keretben. A két legjobb védőjük Sami Lepisto és Alex Grant. Rossznak nem nevezhető a Jokerit védelme, de mégis viszonylag sok gólt kaptak. A 3. Lokomotiv is majdnem 40 góllal kevesebbet kapott, a főcsoport első CSZKA majdnem 80 góllal. Ez annak is köszönhető főleg, hogy a Jokerit az egyik legtöbbet szabálytalankodó csapat a ligában. A góllövéssel nincs probléma. A 2. legtöbb gólt lőtték a főcsoportban az SZKA után. Pontok alapján Brian O'Neill a csapata legjobbja, Geoff Platt halványan teljesít idén önmagához képest. Itt van Jesse Joenssu és Pekka Jormakka is, akik azért megjárták az NHL-t, de mégsem tudtak megragadni a tengerentúlon, itt viszont stabilan hozzák a jó teljesítményt.

A Jokerit első számú kapusa, Janis Kalnins szintén lett. Nem biztos, hogy bedobják őt a Riga ellen, több, mint valószínű, hogy Ryan Zapolski lesz a kezdő kapus. A Riga viszont egy kisebb gödörben van most, még a harmatgyenge Slovan is megverte őket legutóbb. Az sem növeli a lettek esélyét, hogy a Jokerit ellen szabálytalankodnak a legtöbbet a csapatok az egész ligában, és ez ellen a támadóalakulat ellen nem életbiztosítás az emberhátrány. A Jokerit behúzza ezt a meccset akár még hendikeppel is véleményem szerint, de a rendes játékidős győzelem is nagyon csábító 1.76-ért. Olyan 1-4-es végeredményt várok a finnek javára.

Dynamo Riga - Jokerit: Rendes játékidő - Mérkőzés tipp