Várható volt, hogy előbb-utóbb beleszalad egy vereségbe a Manchester United. Sajnos eme sorok írója is hitt bennük, elhittem, hogy a PSG ellen nemzetközi szinten is folytatódik a csapat szárnyalása. Hétfőn este Londonban az FA-kupa 5. fordulójában a Chelsea vár a Pogbáékra.

Pocsék volt a BL-ben az United. A párizsiak totálisan megfojtották a vörösök támadásépítését. Hozzátartozik a képhez, hogy Martial meghúzódott, és Lingardot még az első félidő végén le kellett cserélni. Mindkettejük játéka kérdőjeles az londoni találkozón. Szembetűnő volt Pogba passzivitása – mintha „Franciaországért” játszott volna a világsztár -, végül ki is állították így a visszavágót biztosan kihagyja. Solskjær nehezen tette túl magát a kudarcon, pár napra hazaugrott Norvégiába is, de visszatérve már új impulzusokkal tekint a jövőre: „nem határozza meg ez a vereség a szezonunkat”; „ennél a klubnál újra, és újra fel kell állni”. Az angol játszótér teljesen más, mint a Bajnokok Ligája. Trófeát idén már csak az FA-kupában nyerhet a MU. Szóval nagyon odapakolja magát majd a manchesteri csapat. Simán bekezdhet Solskjær egy Rashford, Lukaku, Mata csatársorral és a padon még mindig ott van Fred és Sanchez. A középpályán Matic, Pogba, Herrera helye biztosnak tűnik, a védelem közepére a hírek szerint visszatér Smalling.

Átmeneti derű csaphatja be a Chelsea híveit. Malmőben egy semmitmondó meccsen győzött az Európa Ligában a Sarri alakulata. Maga az összecsapás pocsék volt, persze a City elleni 6:0-ból kellett elutazni az összecsapásra. Inkább a svédek dominálták a párharc odavágóját, melyen olaszos védekezést-játékölést mutatott be a Chelsea. A londoniak végül két talált góllal behúzták a mérkőzést. A hírek szerint erős klikkesedés van csapaton belül. Sarri nemhogy a játékosokkal, már a szakmai stábbal is többször összekapott. Lassan elfogadottá válik, hogy a „játékos uralom” van a Stamford Bridge falai közt, és csakúgy, mint elődjei, az olasz tanárember, is hamarosan lapátra kerül.

Az előzmények ismeretében úgy vélem, hogy a Manchester United legalább az újrajátszás lehetőségét ki fogja harcolni Londonban. Kívülről nézve a kudarc feldolgozását (PSG mecs), is sikerült csapategységben feldolgozni az United-nál, s egy szétcsúszásban lévő közösség (Chelsea) ellen ennyi elég is lesz legalább az ikszhez!

Chelsea - Manchester United: Dupla esély - Dupla esély tipp