Egy szenzációs, és egy kellemetlen „franciázás” után, fontos mérkőzés következik Angliában. Az örömmámorban úszó Manchester United, a csütörtökön, csúnyán megégő Arsenálhoz látogat. Kiélezett párharcban van a két együttes, mert jelenleg a vörösöké a negyedik pozíció, de az Ágyúsok csak egy pontra vannak mögöttük.

„Csodaszámba” ment a sérülésektől sújtott United BL-továbbjutása. Kispad nélkül, meglévő erőforrásait/lehetőségeit maximálisan kihasználta a Solksjaer-csapat. Kétségtelen, hogy a taktikai győzelmet nagyban segítette a PSG, érthetetlen, szinten aluli hibáival. Lukaku és Rashford élt a lehetőséggel, Pereira és McTominay bizonyította, hogy a lehet rá építeni. Fred a középpályán harcolta végig a szenvedélyes szerda estét, a kevés lehetőséget kapó brazil, számára idegen poszton állt helyt! Leginkább egyéniségei mellett a norvég alkotta csapategység jelenleg a manchesteriek legnagyobb erénye. Erősödik a keret a londoni mérkőzés előtt. Pogba eltiltás miatt hiányzott Párizsban, egy ilyen kaliberű topjátékos esetében sokat jelent egy nyolc napos pihenő a szezon közepén, a legnagyobb szántásban. Közben Martial és Matic is lekerült a sérültlistáról, azaz bővültek a vörösök variálási lehetőségei.

Megverte magát az Európa Ligában az Arsenal. Iwobi vezető gólja után emberhátrányba kerültek, majd Monreal talált be Cech kapujába. Rennesi győzelem lett a vége (3:1), a jövő heti visszavágó előtt nehéz Emery-ék helyzete. Jelenleg nagy a versenyfutásban vannak az Ágyúsok a Chelsea-val, és az United-el a negyedik (harmadik?), pozícióért, amelybe lehet, hogy belecsúszik a Tottenham is! Egyelőre, a papírformákat rendre behúzzák a londoniak, de a ki-ki meccseken, a nagy rangadókon nem tudják átlépni „wengeri” árnyékot. Két londoni rangadót (Tottenham 4:2, Chelsea 2:0 – utóbbi, még a „Sarribuktató” januári időszakból), nyert ugyan az Arsenal, de az United elleni legutóbbi derbi az FA-kupában vereségbe torkollott (1:3) hazai pályán! Sokat számít ezen a szinten, hogy míg az ellenfelük szerdán este örömmámorban utazhatott vissza a szigetre, addig Özilék pénteken hajnalban egy elbaltázott francia kaland után bújhattak ágyba. Tovább ront a morálon, hogy Ramsey lelép a nyáron, szerintem ez egy rossz üzenet: Wenger, vagy Emery? Tök mindegy az Arsenal sosem nyer semmit sem…

Összefoglalva úgy vélem, hogy nem kap majd ki az Emirates-ben a MU. Egy-másfélnapnyi előny a regenerálódásban, pozitív hangulatban egy nagy diadal után, csak tovább növeli a vendégek amúgy is erős hitét. Úgy vélem, hogy megint lesz egy Solksjaer által kidolgozott „nyerő” taktika, lassan már vakon is bíznak benne játékosai. A mentális fölény a vörösöknél van, a meccs totál éles, igazi ki-ki küzdelem a BL-helyért. Nem fogja kiengedni a kedvező pozíciót az United!

Ja és a szorzó! Az x2 csütörtökön még 1.75-ről indult...most még be lehet/kell szállni!

Arsenal - Manchester United: Dupla esély - Dupla esély tipp