Hirtelen minden megváltozott a Chelsea-nál. Nem kellett hozzá más csak a City elleni Ligakupa-döntő, és a hosszabbításban lezajló események. Nagy szezont fut Esposito az újonc Farkasokkal, messze túlteljesített már minden előzetes várakozást. Vasárnap délután a Wolves a Stamford Bridge-be látogat, nézzük a részleteket.

Adott volt egy morálisan széthulló, nyilvánvalóan edzője ellen focizó csapat. Mindenhol egyöntetűen azt lehetett hallani/látni/olvasni, hogy a Chelsea, az elkényelmesedett sztárok ideális pihenőhelye. Játékos uralom van, Sarri már a stábbal is összeveszett és a többi, és a többi….Hazard fokozza a feszkót, azzal, hogy újra és újra nem hosszabbít. Elég végignézni a ’19-es eredményeket: egy sima, egy fordított, súlyos mélypontokkal: City elleni 6:0, a buornemouthi lecke (4:0), kiesés az FA-kupából (MU fricska)…. és itt van ez az Arrizabalaga sztori. Csak emlékeztetőül: Ligakupa-döntő, City ellen egy „büdös” x a rendes játékidőben. Hosszabbítás végén Sarri le akarta hívni sztárkapusát, hogy Caballero csinálja a 11-es párbajt. Spanyol kapusa meg jelezte: nem megyek! Ismerős vicc: Nyuszika rajt vagy a listámon megeszlek…nem lehetne kihúzni? De!

Szóval totál káosz, mindenki azt gondolta Sarri lemond; Arrizabalaga megy a tarcsiba; most jön valami drasztikus lépéshalmaz. Erre az olasz tanárember falazott, megoldották valami házi büntivel. A csapat meg észhez tért! Elkezdett focizni és három nehéz meccset nyert zsinórban. A Tottenham elleni londoni derbi kulcsfontosságú volt a bajnokság szempontjából, ahol cél a negyedik hely! A Fulhamel ismét egy fővárosi rangadót kellet abszolválni, úgy, hogy az ellenfél edzőcsere után feltüzelve várta a kékeket. Legutóbb pedig a sohasem könnyű Dinamo Kijevet sikerült hazaküldeni fölényes 3:0-val. Szerintem „csak” annyi történt, hogy mindenki beállt a sorba a kupadöntős dráma után és egységes lett a csapat. Higuain, Zappacosta és Jorginho amúgy is Sarri emberei, de falazásával a keret többi tagja is éles üzemmódba váltott. Szögezzük le, koránt sem béna ez az alakulat: Hazard, Willian, Kante, Giroud, Kovacic, Rüdiger, Alonso, Azpilicueta sok topcsapatban lehetne alapember. Szerintem folytatódik a trend és a tanári módszertannak köszönhetően újabb meccset húz be a Chelsea, mert erősebb, és kézzelfogható céljai vannak.

Esposito egy igazán szeretni való figura, még Mourinho BL-győztes Portójának volt a kapusa. Egy jó kis harapós csapatot rakott össze az újoncnál, akik a vége előtt kilenc fordulóval a Chelsea mögött hetedikek a tabellán, aktuális ellenfelüktől 13 ponttal leszakadva. A Wolves számára gyakorlatilag már totálisan beteljesült az idény, különösebb cél nélkül boldogan focizhatnak, vagy nem….Nyilvánvaló, hogy a hazai meccseik fontosabbak, hiszen ki akarják szolgálni szurkolóikat. Nem mondom, hogy Londonban nem akarnak majd eredményesek lenni, de az biztos, hogy a hazaiak lesznek a motiváltabbak!

Chelsea - Wolverhampton Wanderers: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp