Amikor egy bajnokság első és utolsó helyezettje találkozik egymással, főleg a listavezető otthonában, akkor sok mindent bele tudunk gondolni a mérkőzésbe, na meg annak az ellenkezőjét is el tudjuk képzelni. Így van ez kis hazánkban is, ahol most gondoltam egy merészet(?) és a vendégek gólszerzése mellett tettem le a voksom. Az elmúlt időszak eredményei és történései arra engednek következtetni, hogy szép oddsot foghatunk ezzel a tippel.

A hazai csapat, a Ferencváros magabiztosan vezeti a bajnokságot és a mostani találkozónak is toronymagasan az esélyese. Viszont nem mehetünk el szó nélkül amellett a tény mellett, hogy most a "mumusát" fogadja. Ráadásul egy hétközi kemény MK mérkőzés is a hazai lábakban van, mely mindenféleképpen befolyásolhatja a csapat frissességét, gyorsaságát, koncentráltságát. Ez a fáradtság és dekoncentráltság sok labdavesztéshez vezethet, melyet egy motivált ellenfél kihasználhat.

Jelen pillanatban a Haladás az egyik legmotiváltabb csapat az egész mezőnyben. Úgy tűnik a nagy ponthátrányuk miatt lekerült a teher a játékosok válláról és felvettek egy minden-mindegy stílust a hátralévő meccseikre, mellyel megpróbálják ledolgozni a riválisaikkal szemben fennálló hátrányukat. Egyenlőre működik a dolog, mert a két utolsó meccsükön parádés és meglepő győzelmeket arattak, pedig mind a két esetben dobogóért küzdő csapatok voltak az ellenfeleik. Mind a Honvéd, mind az UTE hálóját 3-3 góllal terhelték meg, ami figyelmeztető lehet a ferencvárosiaknak is. Bamgboye és Ivanov is megtalálta a góllövő cipőjét és ha tovább tart a Hali lendülete nagyon keserves perceket szerezhetnek az Üllői úton.

Ferencváros - Szombathelyi Haladás: Gólok száma vendég csapatnál - Felett/alatt tipp