Pár nappal ezelőtt a szlovák-magyar meccs esélyeit boncolgattam, s sajnos igazam lett. Nem az bánt, hogy ült a minimál tippem (1,5 over), hanem az, hogy a csapatvédekezésünk, különösen a középpályás szűrés, rosszul működik. Úgy vélem pár nap alatt nem leszünk jobbak ebben, így hát hasonló forgatókönyvre számítok, mint csütörtökön.

Fölösleges az érzelmi tölteten és Szalai elkeseredett nyilatkozatán rugózni. Számíthatunk néhány személyi változásra, szerintem Varga és Baráth biztosan bekerül majd a kezdőbe, de nem lepne meg Nagy Dominik, vagy Pátkai csatasorba állítása sem. Korhut és Kleinhesler oldaláról kaptuk a gólokat, vélhetőleg ott bontja majd meg a kezdőt Rossi. Legyünk őszinték: tökéletesen mindegy…Szalai és az aktuális támadó középpályások nem bírják 90 percig a folyamatos presszinget. Nagy Ádám mellett nincs még egy nemzetközi szinten jegyzett szűrőnk-osztogatónk. A szélső hátvédeink a legmagasabb szinten nem bírják a le-föl rohangálást ezzel a sebességgel. Hiába van jelen Orbán, vagy hozza legjobbját Kádár és Gulácsi. Ha rendszeresen átjönnek rajtunk, elpasszoljuk/elváltjuk magunkat, akkor csak az ellenfél képességein múlik, hogy mikor büntet meg bennünket. Amit a finnek és a görögök nem tudtak megtenni, simán végrehajtják a horvátok és a szlovákok. Lehet rehabilitálni, lehet a mentális felkészítésen pörögni, de az csak egy része a csapatépítésnek. Nem jó a szerkezet erre az állományra, sajnos a Dárdai féle felállás/feladatkiosztás és taktika működhetne megint.

Dalic boldog az első kör győzelme után. Nyilatkozata szerint Rebic, Lovren és Brozovic kezdhet Pesten. Teljesen más meccs jön majd számukra az azeri szenvedés után ahol négy újoncot avattak! Frankón telt ház lesz, egy bizonyítási/győzelmi kényszerbe hajszolt magyar csapattal a pályán. Megint az van, hogy a jobb focisták az ellenfélnél vannak, és nem vagyunk elég egységesek/elég szervezettek/tudatosak.

Összefoglalva úgy vélem, hogy hibázni fogunk, az első órában biztos benyelünk egy dugót. Aztán még több kockázatot vállalunk majd, megint felküldheti Rossit Wilit centerbe. Kinyílunk, és vagy egyenlítünk, vagy jön a második vendéggól.

Magyarország - Horvátország: Gólok száma - Felett/alatt tipp