Ez a német élvonalbeli bajnoki az a meccs, amelynél érdemesnek tűnik gólokra tippelnem. Így tehát arra tippelek, hogy két gólnál több lesz a mérkőzésen. Ez a gólokra fogadás már csak azért is tűnik nekem jó ötletnek, mert a házigazda Hoffenheim már egymagában is képes sok-sok gólos kimenetelű találkozókat játszani, de ezen a téren a vendég Bayer Leverkusen együttesét sem kell félteni. Egyáltalán nem! Például a Bayer Leverkusen összes idei bajnoki mérkőzésén sok gól volt, s a "leggólszegényebb" az a Wolfsburg elleni találkozó volt, ahol három találat volt, míg a többin pedig legalább 5-6 gól esett. Na, egy ilyen csapat ellen fog ebben a fordulóban játszani a Hoffenheim.

Azért is tippelek a gólokra, mert mindkét csapat - azaz a Hoffenheim is, de a Bayer Leverkusen is - egyaránt elöl-hátul gólérzékeny. Vagyis szereznek is sok gólt egy-egy meccsen, de általában több gólt is kapnak. Nekem nagyon úgy tűnik, mintha a csapatok játékosai azzal az ukázzal mennének ki a pályára, hogy teljesen mindegy hány gólt kapnak, hiszen arra kell törekedniük, hogy egy góllal többet szerezzenek, s akkor már minden rendben lesz. Ha pedig nem, akkor úgy jártak. De legalább elmondhatják majd magukról, hogy megpróbálták, de nem sikerült. Így tehát a bajnoki mérkőzéseiken egyáltalán nem számítanak véletlennek olyan eredmények, mint 3-1, 2-4, 3-3, 1-5, 2-3, satöbbi.

A hazaiaktól várhatóan hiányozni fognak a gyomorbántalmakkal bajlódó Szalai Ádám, a térdsérült horvát Andrej Kramaric, az angol Reiss Nelson, Lukas Rupp, Dennis Geiger és az eltiltott Nico Schulz, míg a vendégek nem számíthatnak az eltiltott brazil Wendell, a továbbra is sérült finn Joel Pohjanpalo és a formáját még nem visszanyerő Lars Bender játékára. Bár vannak nevesebbnek titulált hiányzók is néhányan, ám azért - például – hazai részről ott lesznek a pályán a brazil csatár Joelinton, az igencsak jó középpályásoknak számító Kerem Demirbay és a cseh Pavel Kaderabek, a bosnyák hátvéd Ermin Bicakcic és a kapus Oliver Baumann is. A vendégeknél pedig pályán lesz az eredményes csatártrió - Leon Bailey, Kevin Volland, Karim Bellarabi -, de várhatóan Kai Havertz, Charles Aranguiz és Julian Brandt is játszani fognak.

Ha ezen a meccsen nem lesz legalább 3 gól, akkor bizony pechem van.

Tipp: 2.5 gól felett.

Hoffenheim - Bayer Leverkusen: Gólok száma - Felett/alatt tipp