Utolsó lehetőségeinek egyikéhez érkezik a házigazda berlini csapat. Eddig véget ért 28 forduló a német másodosztályú bajnokságból és nemsokára - a 34. fordulóban - befejeződik a pontvadászat, ám a 48 pontos FC Union Berlin egyelőre még csak a további mérkőzéseket - az élvonalba való feljutásra - biztosító 3. helyen van. Ismétlem: csak egyelőre van így, hiszen ahhoz, hogy még a hátralevő meccseken is maradjon remény, győzni kell a Jahn Regensburg ellen.

Csakis a hazai győzelem elfogadható a fővárosiak számára az FC Union Berlin - Jahn Regensburg találkozón, s előre is, és hátra is tekintgethetnek a berlini focisták. Előre legfőképpen azért, mert a másodosztály csúcsrangadója következik, amelyen a listavezető FC Köln fogadja hazai környezetben a 2. helyezett Hamburger SV-t. Tudni érdemes, hogy a kölniek kiváló formában vannak, míg a hozzájuk látogató hamburgiak éppen "gödörben" vannak. Ebben a helyzetben talán joggal lehet a hazaiak győzelmében bízni. És amennyiben nyerni fog az FC Köln, akkor a Hamburger SV továbbra is 51 pontos marad. Viszont ha az FC Union Berlin - Jahn Regensburg meccsen is hazai győzelem lesz, akkor - mivel jobb a berliniek gólaránya, mint a hamburgiaké (+17 gól, illetve +8 gól) - helycsere lesz, s a már nem 48 pontos, hanem 51 pontos FC Union Berlin felléphet a 2. helyre. És mivel a német másodosztály 1-2. helyezettjeinek nem kell osztályozót játszaniuk, hanem simán feljutnak az élvonalba, bizony igencsak jelentősnek nevezhető a berlini alakulatban szereplők motiváltsága.

Hátrafelé pedig azért muszáj nézelődni, mert az FC Union Berlin mögött három csapat leselkedik és azonnal megbosszulhatja a berliniek legapróbb megingásait: az egyaránt 45-45 pontos Paderborn és Kiel, valamint a 44 pontos St. Pauli. Azaz, akárhogyan is nézzük, hatalmas tétje van az FC Union Berlin - Jahn Regensburg bajnoki összecsapásnak a hazaiak számára.

Ennél a meccsnél főleg arra lesz érdemes figyelni hazai oldalon, hogy nagyon küzdelmes összecsapás várható, hiszen az esetek többségében a Jahn Regensburg jól szokik játszani idegenben (14 mérkőzésen 5 győzelem, 6 döntetlen, 3 vereség, 26-22-es gólarány). Viszont ezúttal az lehet a vendégek veszte, hogy éppen a német másodosztályú bajnokság hazai pályán legjobban teljesítő gárdája ellen fognak játszani. Ugyanis a 14 hazai találkozón 9-4-1-es mérleggel, valamint 27-9-es gólkülönbséggel rendelkező FC Union Berlin tényleg a Bundesliga 2 legjobb mutatójával rendelkezik.

Egyik csapatnál sem lesz jelentősebb hiányzó senki sem, mindkét együttesnél a pillanatnyilag legjobban teljesítő focisták játszhatnak majd. Az biztos, hogy hatalmas küzdelem várható. Én mégis nagyon remélem, hogy nem lesz döntetlen a végeredmény, hanem majd a berliniek fognak győzni legalább egy góllal.

1. FC Union Berlin - Jahn Regensburg: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp