Különös mérkőzésre kerül sor a Bundesliga húsvét vasárnapi játéknapján. Négy és fél év után nyáron „szakít” a Herta első csapatával Dárdai Pál, az utóbbi idők eredményei miatt (5 vereség zsinórban!). A berliniek a tökutolsó Hannovert fogadják, Doll együttese nyolcszor kapott ki egymás után! A liga két legrosszabb formájában lévő csapata mérkőzik meg, véleményem szerint a hazaiak kikerülnek a negatív spirálból.

Sokszor kimondott/leírt nehézségekkel küzd Dárdai minden szezonban. Igazolásokra nincs pénz, feltörekvő fiatalokra és talált ingyen igazolható (újra felépíthető) játékosokra épít a Hertha. Várható volt, hogy előbb utóbb kicsúszik majd az első nyolcból a fővárosi csapat, a nagyobb sikerek idején a magyar vezetőedző is elmondta, hogy elég egy rossz sorozat s lapátra kerülhet bárki ebben a szakmában. Úgy tűnik igaza volt. Még öt meccsen irányíthatja a berlini ikon szeretett csapatát és, ciao! A szurkolók Dárdai mellett álltak ki a különböző internetes fórumokon, így vélhetőleg valamilyen szimpátiatüntetés szerű lesz a Hannover elleni meccs. Most úgy érzem, hogy kedvelt kapitányunk megkönnyebbült, és lazán, jó kedéllyel, magyar betyárbecsülettel fog elköszönni Berlintől. Anyagi bizonytalanságban biztosan nem marad a Dárdai család, mert fizetését élő szerződése miatt 2020 nyaráig megkapja Pali, így ezen sem kell majd aggódnia, illetve még mindig előtte az edzői karrier! Nincs értelme a játékosainak ellene játszani, sőt a szurkolói hozzáállás miatt inkább érte feszülnek majd meg, s az ellenfél az abszolút verhető kategóriába tartozó sereghajtó.

Doll első meccsén, megmentőként érkezett Hannoverbe, de a Lipcse fölényes győzelemmel (0:3) jelezte, hogy mély szakmai problémák vannak a kerettel. A Nürnberget még sikerült elkalapálni hazai pályán február 9-én, azóta viszont nyolc vereség a mérleg. Elkeserítő lehet, hogy ráadásul a meccsek döntő többségein esélye sincs a Hannovernek, azaz simán veszít. Általában meddő mezőnyfölényét soha nem tudja kihasználni az együttes, ha meg is szerzik a vezetést, hátul rendre jönnek a kapitális hibák, s persze ilyenkor a szerencse sincs mellettük. Ugyan hét pontra van az osztályozót érő hely, mégis azt mondom, hogy ennek a keretnek kampó, lehet majd újat építeni a másodosztályban.

Tippem döntően a mentális helyzetre épít! Véleményem szerint a Hertha játékosait megerősíti, hogy edzőjük nyáron lapátra kerül. Dárdai becsülettel felkészíti majd együttesét, és a hazai publikum érzelmes estét varázsol majd az Olimpiai Stadionba. Már látom a rossz szalagcímeket: „Feltámadás Berlinben”! A Hannover jelenleg a totális szétesést szimbolizálja számomra. Miért pont Berlinben és húsvétkor kapna erőre a ligautolsó, pofozógéppé váló gárda?

Hertha Berlin - Hannover 96: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp