A házigazda hamburgi csapat 52 ponttal második helyezett és sima élvonalbeli feljutós helyen van a tabellán, míg a vendég Erzgebirge Aue együttesének 32 pontja van jelenleg, ezzel 14. helyezett a 18 csapatos német másodosztályban és menekülni próbál a kiesés elöl. A játéktudás és színvonalbeli különbség lényegesen jelentős a hazai csapat javára, ám annyi közös viszont mégis van ebben a két csapatban, hogy mindketten rossz formában vannak és egyikük sem bírt megnyerni egyetlen bajnoki találkozót sem az utóbbi 4 fordulóban. Például az Erzgebirge Aue mind a 4 mérkőzésen vereséget szenvedett, míg a Hamburger SV két döntetlennel és két vereséggel "úszta meg" a kalandot.

Ezúttal egymás ellen fog játszani a Hamburger SV és az Erzgebirge Aue, s annyira végtelenül egyszerű a "képlet", hogy nagyon. Ugyanis amennyiben a házigazda észak-németországi alakulat nem bír majd győzni otthon, akkor bizony jelentős problémái lehetnek a bajnokságból még hátralevő néhány meccsen. Például az van, hogy a hamburgiakon kívül még a 49 pontos Union Berlin és a 48 pontos Paderborn is pályáznak a Bundesliga élvonalában való szereplésre. És mivel a Hamburger SV-nek mindössze csak 52 pontja van, hát bizony nemsokára hatalmas problémákkal fog megküzdeni, ha most nem bírja legyőzni hazai pályán az Erzgebirge Aue együttesét.

Ugyan mindkét oldalon lesz pár hiányzó (a spanyol Jairo Samperio, Josha Vagnoman és Stephan Ambrosius, illetve az eltiltott Filip Kusic és Malcolm Cacutalua), ám szerintem ezúttal mégis fontosabb lehet az a dolog, hogy a gyenge formában levő vendégek amúgy is pocsékul szoktak teljesíteni idegenben (14 mérkőzésen 4 győzelem, 1 döntetlen, 9 vereség, 19-22-es gólarány). Na, és persze azt is számíthat majd, hogy a hazaiak számára jelentős tétje van ennek a találkozónak, s muszáj győzniük, mert különbség bajba kerülhetnek. Ez is a tippem, mármint a hazai győzelem, hiszen azt vélem, hogy a Hamburger SV nem fogja “kockára tenni” az élvonalban való szereplési lehetőséget. Bár azt is valószínűsítem, hogy csak némi nehézségek árán és némi küzdelem után, amolyan nyögvenyelősen győzi majd le a vendégcsapatot.

Tipp: győz a Hamburger SV.

Hamburger SV - Erzgebirge Aue: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp