Nagyon úgy tűnik, hogy a házigazdák együttese egyre jobb esélyekkel pályázik a "Németország lúzer focicsapata" cím elnyerésére. Ugyanis a következő dolog történik mostanában: a német élvonalból tavaly kiesett és ezen - számára óriási - szégyen miatt a másodosztályból az I. osztályba egy bajnoki idény alatt visszajutni akaró hamburgi alakulat ebben a szezonban majdnem végig az élen állt és az élvonalba sima feljutást érő helyezéseken volt (vagyis az 1-2. helyeken), ám az utóbbi 6 fordulóban nyújtott elképesztően rossz teljesítményének köszönhetően - mérlege: 0 győzelem, 3 döntetlen, 3 vereség - visszalépett a 4. helyre és már nemcsak a sima feljutást lehetővé tevő 1-2. helyek egyikén sincs, de még az osztályozót jelentő 3. helyet is elbukni látszik a Hamburger SV.

Amikor a hatalmas blama és a mérhetetlen szégyen szóba kerül a hamburgi csapat kapcsán, akkor arról is érdemes megemlékezni, hogy az egykoron BEK/BL-győztes és KEK-győztes és sokszoros német bajnok Hamburger SV az egyik legrégebbi focicsapat Németországban és tavalyig a Hamburger SV volt Németország egyetlen olyan fociklubja, amelyik a Bundesliga 1963-as indulása óta mindig az élvonalban szerepelt.

Ezen a Hamburger SV - FC Ingolstadt mérkőzésen csak egyetlen hiányzójuk lesz a vendég bajoroknak, mégpedig az eltiltott középpályás Sonny Kittel, míg a házigazda hamburgiaknál várhatóan a görög hátvéd Kyriakos Papadopoulos és a német középpályás Lewis Holtby nem játszhatnak majd. Ez azt jelenti, hogy a házigazdák pótolni tudják majd a hiányzásokat, ám a vendégek tényleg egy számukra nagyon fontos és igencsak gólérzékeny labdarúgót lesznek kénytelenek nélkülözni. Egészen pontosan: a 8 gólos Sonny Kittel személyében házi gólkirályuk nélkül fognak pályára lépni az utolsó előtti helyen levő vendég bajorok.

Még néhány egyéb másik dologról is meg lehetne emlékezni, ám ezúttal maradok csak annál, hogy Németország egyik legpatinásabb, egyik leghíresebb és egyik legeredményesebb focicsapata számára csakis és kizárólag a hazai győzelem elfogadható az FC Ingolstadt elleni meccsen.

Tipp: győz a Hamburger SV.

Hamburger SV - FC Ingolstadt: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp