Elég elképesztő dolgok vannak a világ labdarúgásában itt az idények vége felé Európában, elég csak megnézni az angol csapatok versenyfutását a BL-ért, vagy hogy maradjunk a Bundes 2-nél, a fordulóban eddig a 2-8. helyen álló csapatok mindegyike bukott... Ezek alpján evidens lenne a Fürth együttesével elveretni a Kölnt, de én amondó vagyok, itt egyik fél sem fog kikapni. Adja magát a remi, már-már pofátlanul egyértelmű az iksz, szinte gyanús, mégis úgy vélem, győz a józan ész. A Köln ugyan majdnem fix feljutó, de matek alapján nem az, a fix feljutáshoz még egy pontra szüksége van. Az előző két bajnokiját elveszítette, én amondó vagyok, most már kell az a pont, mielőtt forró lesz a talaj. A Fürth szintén kielégítené magát egy pontocskával, hisz a Fürthnek a fix bennmaradáshoz van szüksége a pontra. Minimum egyre, amely a bennmaradást jelenti. Ha szerez egy pontot, akkor már az idény végére bomba formába kerülő Ingolstadt sem előzheti be.

Hülyén hangzik, de a draw itt az igazi win-win szituáció. Egy döntetlennel mindkét csapat nyer, ha érthető ez a képzavar.

Egyébként is egy fárasztó szezonban egy hétfő esti meccset játszani nem leányálom, meg eleve nem is hiszem, hogy túlzottan pörögnének majd. Mindkét csapat tisztában van a kialakult helyzettel, a játékosok itt is-ott is tisztában vannak vele, hogy a döntetlen jó eredmény, így majd bolondok lennének összetörni magukat, kockáztatni, kitámadni. Nem várok nagy meccset, a Köln leeresztett, a Fürth meg otthon okosan döntetlenekkel araszolva halad a célja, a bennmaradás felé. Stieber Zolika egykori klubja otthon utolsó 5 meccséből 4-et lehozott döntetlenre, szóval ezek után főleg nem lepne meg, ha egy csöndes, esős, picit szeles hétfő esti bajnokin, a kapuk nem igazán forognának veszélyben, és a német II-ben tolnának egy 'Serie B'-s, mindkét félnek kielégülést érő döntetlent.

Greuther Fürth - 1. FC Köln: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp