A hazai csapatból továbbra is csak Carel Eiting az egyetlen kimaradó, mindenki másik játékos Erik ten Hag edző rendelkezésére áll, míg a másik oldalon többen is lesznek hiányzók. Harry Kane, Harry Winks és az elefántcsontparti Serge Aurier biztosan nem fognak játszani, viszont várhatóan ott lehetnek majd a vendégcsapatban - persze, csakis ha a tréner is úgy akarja - a belga Jan Vertonghen és az argentin Erik Lamela is. Amúgy én tényleg bízok Mauricio Pochettino Tottenham-menedzser kiváló képességeiben, elsősorban és főleg a már annyira sokszor bizonyított taktikai érzékében.

Éppen ez az oka annak, hogy mindkét csapat gólszerzésére tippelek. Az, hogy a házigazda Ajax legalább 1 gólt fog szerezni, számomra eléggé egyértelmű. Hiszen bizonyára mindegyik hazai focista tudatában van annak, hogy csakis akkor válhat majd szinte biztossá a BL-döntőbe való kvalifikálásuk, ha gólt szereznek. De még inkább akkor, ha gólokat szereznek. A vendég Tottenham együttesénél pedig teljesen egyértelmű, hogy az otthoni 1-0-ás vereség után csakis abban az esetben juthatnak döntőbe a londoniak, ha idegenben gólokat szereznek. Na, még egyszer: nem 1 gólt, hanem több gólt! Az már nem biztos, hogy sikerülni is fog nekik a több gól szerzése idegenben, de mindenképpen muszáj lesz megpróbálniuk ezt tenni. És, ugyebár, ebben az esetben a megnyíló vendégvédelem ellenében még az eddig megszokottnál is "halálosabbnak" bizonyulhatnak majd az amszterdamiak támadása. És ez akkor még hatványozottabban igaz lehet, ha a jobbhátvéd Joel Veltman helyére visszatér Noussair Mazraoui. Hiszen az eredetileg jobbszélső marokkói válogatott focista lényegesen támadóbb felfogásban játszik, mint holland válogatott csapattársa, s vele egyértelműen még pontosabbak, még veszélyesebbek és - ha lehet ezt mondani egy már alapjáraton is nagyon gyors csapatra - még gyorsabbak lehetnek az amszterdamiak.

Ha ezen a mérkőzésen nem lesz mindkét oldalon hatalmas adok-kapok néhány gólt, akkor a nagyon közeli jövőben minden bizonnyal TV-készüléket kell majd cserélnem.

Tipp: mindkét csapat szerez gólt.

Ajax - Tottenham: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp