A házigazda FC Union Berlin jelenleg a 3. helyen van 53 ponttal és +18-as gólaránnyal. Ez az előkelő helyezés osztályozót jelenthet számára. Vagyis a német élvonalbeli focibajnokságba való feljutás lehetőségét. Tehát érdemesnek tűnik az, hogy a berlini csapat ezen helyezés megtartásáért küzdjön a végletekig az ebből a másodosztályú bajnokságból hátramaradt két fordulóban.

Ez az előbb említett dolog egyértelműen az mellett szól, hogy nem fognak lazsálni a berlini játékosok. Sőt, van egy olyan is, hogy ez az FC Magdeburg elleni összecsapás lesz az FC Union Berlin részére az utolsó hazai meccs, vagyis itt is - mint oly sok helyen másutt is - előjön az a dolog, hogy már csak azért is illendő győznie a hazai csapatnak, hogy szépen búcsúzzon a szurkolóitól. Ám mindezek mellett még van egy másik "apróság" is, ami a berlinieknek jelenthet szerencsét. Már, persze, ez csakis abban az esetben lehet így, ha az FC Union Berlin képes lesz kihasználni és saját előnyére fordítani ezt a kétségkívül óriási lehetőséget.

Egészen pontosan arról szól a dolog, hogy Paderborn - Hamburger SV bajnoki mérkőzést rendeznek ebben a fordulóban. Vagyis, még pontosabban: a közvetlenül az FC Union Berlin előtt és mögött álló csapatok fognak játszani egymás ellen, az 54 pontos SC Paderborn és az 53 pontos Hamburger SV. Amennyiben azon a Paderborn - Hamburger SV mérkőzésen valamilyen véletlen folytán döntetlen lesz a végeredmény, viszont az FC Union Berlin - FC Magdeburg találkozót meg bírják nyerni a hazaiak, akkor helycsere következhet be, s a német fővárosi gárda előre fog lépni a már nem osztályozós, hanem sima feljutást jelentő 2. helyre. Hiszen az SC Paderbornnak mindössze csak 53 pontról 54 pontja lesz, míg az FC Union Berlinnek az 53 pontból 56 pontja lesz. És - így bajnokság legvégén - bizony ez az apró pontkülönbség akár már döntőnek is bizonyulhat. Főleg annak tudatában, hogy az utolsó fordulóban mindhárom csapat - FC Union Berlin, SC Paderborn, Hamburger SV - győzelme szinte előre borítékolható.

Szóval az FC Union Berlin játékosai úgy "mehetnek neki" ennek az FC Magdeburg hazai mérkőzésnek, hogy egy itteni győzelem adott esetben akár a német élvonalba való feljutást jelentheti a számukra. Szerintem nyerni fognak.

Tipp: győz az FC Union Berlin.

1. FC Union Berlin - FC Magdeburg: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp