A szezont nálunk is a kupadöntő zárja, nem is akármilyen. A két patinás egyesület, a Vidi és a Honvéd a nagy rivális és friss bajnok Ferencváros stadionjában, a Groupamában feszül egymásnak.

A kispestiek egész jó szezont zártak ahhoz képest hogy elveszítették például a gólkirályukat és a bajnokság egyik legjobb játékosát, Lanzafame-t. A dobogóról ugyan lecsúsztak, de az MK-fináléval az európai szereplésük garantált, reméljük tovább tart majd két hétnél. Az olasz góljait Holender állta, rajta kivül Gróf Dávid volt kiemelkedő, aki a második legjobb kapus lett az NS-nél. Sokak bánatára alighanem utolsó mérkőzésüket játsszák a Honvédban, Filip külföldre megy, utóbbi pedig állítólag a Fradiba, szóval ez amolyan utolsó nagy dobás lehetne.

Viszont a Vidi nagyon profi csapat lett idén, kemény dió a székesfehérvári. Többnyire annyit adnak ki magukból amennyi kell, rengeteg egy góllal nyert meccset játszottak főleg a tavasz folyamán, és olyan fizikális, szervezett focit játszanak amit magyar csapattól ritkán látni, ez hozta a bravúrokat az EL-ben is. Ez mondjuk azt is jelenti hogy meglehetősen unalmas Vidi meccset nézni, de az eredmények őket igazolják. A bajnoki címet végül nem sikerült megvédeni, de ha nincs az őszi kettős terhelés, szorosabb lett volna a versenyfutás. A kupában oda-vissza verték a rivális FTC-t, szóval papíron ezt már csak ők bukhatják el.

Nem fogják. A “pletykák” szerint ez a két csapat (Fradi és Vidi) komoly állami pénzből van pumpálva, hogy a nagy rivalizálásban ki tudják hozni a másikból a maximumot, amivel majd Európában is sikerül kitörni a középszerből. Ergo nagy blama lenne ha a Vidi semmit sem nyerne. Nem mintha egyébként nem Juhászék lennének az esélyesek, sokkal jobb a keretük (ahol egy Futács, Nego, vagy épp Huszti padozik), és két éve nem kaptak ki a Honvédtól. Parázs, de kevés látványosságot hozó döntőt várok, ahol akár hosszabbítás is lehet (ezért az óvatos tipp), azért mindkét oldalon a védelem a legjobb csapatrész. De a kupát Negóék emelik a magasba.

Budapest Honvéd FC - MOL Vidi FC: Döntetlen esetén a tét visszajár - Mérkőzés tipp