Megelőlegezem a dolgot, s így - szerintem - a házigazdákról fog szólni ez a német másodosztályú focimérkőzés. Elsősorban arra alapozok, hogy a régebben 5-szörös német bajnok és 3-szoros német kupagyőztes VfB Stuttgart játékosai és vezetői kellőképpen nagyon szégyellik magukat az élvonalból a másodosztályba való kiesésért, tehát szégyellik magukat nagyon, s ezért úgy fognak teljesíteni ebben a bajnoki idényben, hogy valamennyire feledtetni tudják szurkolóikkal a mérhetetlenül hatalmas blamát. Ezek mellett még ott lebeghet a szemük előtt a rivális Hamburger SV példája is, amelyik együttesnek az VfB Stuttgarthoz hasonlóan jelentős múltja van, ám a korábbi élvonalból való kiesés után nem bírt a következő idényben visszajutni az élvonalba és ezért még most is ott tart, hogy kénytelen a német második ligában szerepelni és továbbra is reménykedni abban, hogy egyszer majd csak "összejön" az a feljutás. Talán valamikor...

Na, az ilyesmit kerülheti el a házigazda VfB Stuttgart a vendég VfL Bochum győzelemmel. És, persze, sok egyéb másik elkövetkezendő sikerrel is, de szerintem jobban járok, ha most maradok inkább ennél a VfB Stuttgart - VfL Bochum találkozónál. Természetesen a hazai gárda élcsapatnak számít ebben a mezőnyben, s bár még 4 forduló után is veretlen, egyelőre csak az 5. helyen van a tabellán. Éppen ezért motivációs tényező nálam az is, hogy ez a stuttgarti alakulat egészen a 2. helyig léphet előre egy újabb otthoni győzelemmel. Ami szerintem nem lehet túl nehéz feladat, hiszen az ellenfél VfL Bochum az utolsó előtti helyen van a tabellán, azaz 17. helyezett, s eddig még egyszer sem sikerült nyernie, pedig már kétszer is játszott otthon. Egyszer éppen a III. ligából feljutott újonc Wehent fogadta, de azon a hazai meccsen sem bírt győzni, hanem csak 3-3-as döntetlent játszott. Méghozzá úgy, hogy az újonc Wehen Wiesbaden 3-0-ra vezetett azon a meccsen és a hazai csapat VfL Bochum némi szerencsével két gólt szerzett és az utolsó 3 percben és így bírt csak egyenlíteni.

Ezúttal a hazaiaknál a belga Orel Mangala, a lengyel Marcin Kaminski és az osztrák Sasa Kalajdzic nem fognak játszani, illetve a vendégeknél Ulrich Bapoh lesz kénytelen kihagyni a találkozót. A házigazda stuttgarti együttes játékosai nem csak jobban fociznak a vendégeknél, de most még azt is kihasználhatják, hogy káosz van az ellenfélnél, ahol mindössze néhány nappal ezelőtt menesztették a vezetőedzőt.

Tipp: győz a VfB Stuttgart.

VfB Stuttgart - VfL Bochum: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp