Mindenképp egy nehéz meccs vár holnap az Avangard Omszk csapatára. Első ránézésre a Kunlun nem a legerősebb ellenfél, de mind a 4 hiányzó igen fontos láncszem a hazai oldalon. Emelin tavaly 24 pontot szerzett a csapatnak, miután a tengerentúlon nem sikerült megragadnia. Franson 45 ponttal zárta az előző szezont, Denis Zernov 41 ponttal, de a legjobban Shirokov fog hiányozni, aki tavaly 80 meccsen 50 pontot adott az omszkiaknak. Kapuban Sudnitsin várható kezdőnek, akinek 93%-os mutató van a neve mellett, de csak 3 meccsen védett eddig idén. Azért Taylor Beck ott lesz, valamint Sven Andrighetto, akinek szintén ismerősen csenghet a neve az NHL-t kedvelőknek.

A Kunlun csak 18. helyen áll jelenleg, de az Avangard elleni 4-4-es döntetlen biztos nagy erőt adhat a fiúknak erre a meccsre. Vendég oldalon nincs hiányzó. Tyler Wong nagyon belekezdett idén új csapatában, 8 meccsen 6 pontnál jár. Ő az AHL-ből érkezett nyáron, ott nem tudta megváltani a világot, de ha ezt a teljesítményt tudja folytatni, a KHL-ben megragadhat. Adam Cracknell szintén 6 pontnál jár, rajtuk kívül Andrew Miller nevét fontos még megemlíteni a támadók közül. A védelemből pontokban Andrej Sustr vezet, de 29 büntetőpercet szedett össze eddig. Neki mindenképp jó lenne visszafognia kicsit magát, mert elég sokat játszik hátrányba miatta a Kunlun. Kapuban Smith és Hrubec nagyjából egy szinten vannak, ugyanannyi meccset is játszottak, teljesen mindegy melyikőjük fog kezdeni holnap.

A papírforma szerint az Avangard a toronymagas esélyese ennek a találkozónak, de valamiért nem vennék rá mérget, hogy nagyon sima meccs lesz ez. Főleg úgy, hogy az emberelőnyöket is jobban használja ki a Kunlun, és az emberhátrányos védekezésük is jobb a vendégeknek. Fogadási szempontból a 2 vendég gól nagyon jó ajánlatnak tűnik 2.04-ért. Majdnem minden meccsén tudott két gólt ütni eddig a kínai brigád, és ha abból indulunk ki, hogy az Avtomobilisztnek négyet is berámoltak idegenben, szerintem kettőre simán jók lesznek az Avangard ellen is, főleg ennyi hazai hiányzóval, köztük az egyik legjobb védőjükkel.

Avangard Omsk - Kunlun Red Star: A vendég csapat összes gólja - Rendes játékidő - Felett/alatt tipp