Mondhatni rangadót rendeznek holnap a KHL-ben, hiszen a lista első két helyezettje csap össze egymással.

A Vityaz Podolsk rég nem látott magasságokban kezdte az idei szezont, én nem is emlékszem rá, hogy valaha lettek volna az első helyen. Ez nagyban köszönhető annak, hogy eléggé beerősítettek a nyáron játékos fronton. Kapuban Ezhov és Samonov is nagyon nagy formában, Samonov 97% felett véd, ami bármelyik ligában megsüvegelendő lenne, ő is várható kezdőnek a holnapi meccsen. A védelemben Jerabek 6 meccsen 7 pontot szedett össze, a támadók közül Alex Semin 9 meccsen 11 pontot, de Aaltonen és Makeyev 7-7 pontja is bizakodásra adhat okot. A nyáron érkezett a Jokerittől Pekka Jormakka is, de ő még sérült jelenleg így nagyon nem tudott bizonyítani, valamint Evgeny Artyukhin is csak két meccset játszott eddig. Artyukhin volt CSZKA és SZKA játékos is, valamint orosz válogatott is, a 36 évével a KHL egyik legrutinosabb támadójának számít.

Az Avtomobilist már tavaly is megdöntött 1-2 KHL rekordot, de ők is tovább erősítettek a nyáron, és nem titkolt szándékuk a bajnokság megnyerése. Kapuban Jakub Kovar várható kezdőnek, aki csak valamivel 93% felett teljesít, azonban normális 2. számú kapus nincs jelenleg a vendégeknél. Nigel Dawes két éve érkezett a Barystól, tavaly is jól játszott már, és sikerült átmentenie a formáját az idei szezonra is, hiszen már 11 pontnál jár. Brooks Macek új szerzemény, aki úgy fest megérte a pénzét, ő 9 meccsen 6 gólt és 6 assistot kalapolt össze eddig. Két fontos sérült is van azonban. Pavel Datsyukot nem hinném hogy nagyon be kellene mutatni, őt az SZKA-tól csábították át, azonban sérült még. Datsyuk volt orosz válogatott szintén, egy tonna NHL meccs van a háta mögött, a Detroit Red Wings élő legendája. Golyshev is sérült, ő tavaly 63 meccsen 45 pontot szerzett.

Óriási tempójú meccs lesz ez, abban biztos vagyok. A Vityaznak van kevesebb vesztenivalója, hiszen már nagyon régen nem álltak ilyen jól. A 9 meccs alatt mindössze 15 bekapott gól azt hiszem minden elmond a hazai kapusteljesítményről. Emberelőnyökben jobbak a vendégek a statisztika szerint, de úgy gondolom itt most nem ez fog dönteni. A Vityaz ellen szabálytalankodnak a legtöbbet a csapatok a ligában, 139 percet játszott eddig előnyben a hazai csapat, és nekik sem rossz az emberelőny kihasználásuk. Az Avtomobilisztnek biztos nem esett jól a Kunlun elleni 4-4, mindenképpen javítani akarnak. A hazaiak viszont 2 gólon tartották az SZKA Szentpétervárt, ellenben 4 gólt lőttek nekik, ami óriási önbizalmat adhat. Az a csapat, aki 4-et lő az SZKA-nak és ekkora lendületbe van, az szerintem tud 3-at a Jekaterinburgnak is, amiért az 1.74-es szorzó több mint jó.

Tipp: hazai csapat összes gólja 2 felett

Vityaz Podolsk - Avtomobilist Yekaterinburg: A hazai csapat összes gólja - Rendes játékidő - Felett/alatt tipp