A gyenge szezonkezdés után úgy tűnik elkapta a fonalat a Sibir, és egyre jobb formában játszanak. A liga 11. helyén vannak jelenleg, de holnap szinte biztos hogy előrébb lépnek, amennyiben pontot tudnak szerezni az Amur ellen. Sateri kapuban nagyon stabil, 94% feletti védési mutatóval rendelkezik, de nem biztos, hogy az Amur ellen őt fogják játszatni. Az kijelenthető, hogy nagy részben a finn különítmény viszi a hátán a Sibirt. A védelemben Jyrki Jokipakka az, aki a legtöbb pontot szerezte az elmúlt 8 meccsen, szám szerint 5-öt. Jokipakka két éve még az NHL-ben játszott, a Calgaryból aztán az Ottawához került, majd Oroszországba. A támadók közül Puustinen, Ruohomaa és Peltola 14 pontot szerzett eddig együtt, szóval a elég erős a finn dominancia a csapaton belül.

Az Amur nincs valami nagy formában, de már évek óta nincs. Az idei szezonban csak az Admiralt tudták megverni, akik kb. egy szinten vannak velük. Kapuban biztos hogy Langhamer fog védeni, aki valamivel több mint 92%-ot teljesít. Társa, Alikin már-már a vállalhatatlan kategóriába tartozik. 2 meccsen 86%-ot tudott felmutatni, és majdnem 4-es bekapott átlaggal rendelkezik meccsenként. Ushenin és Lazarev szerezte a legtöbb pontot a csapat tagjai közül, de ezt csak muszájból írom most le. Igazság szerint nincs kit kiemelni az Amurból. A liga csont utolsó helyén állnak 5 ponttal, és nem túlzás már most kijelenti, hogy nagy esélyük nem lesz idén a rájátszásba kerülni.

Igazság szerint más ligában játszik a a Sibir, ha ezt a párharcot nézzük. Az emberelőnyök kihasználása és az emberhátrányos védekezés terén is sokkal, de sokkal jobbak a vendégek. Az Amur 41 emberelőnyös játékhelyzetből csak 4 gólt tudott szerezni, ami kevesebb mint 10%-os hatékonyság, amivel ilyen téren is teljesen utolsók a ligában. Ha ez mellé hozzávesszük, hogy a 76%-os emberhátrányos védekezés sem túl jó, akkor nem sok jóra számíthatnak holnap a hazaiak. Egyszer már megverte idén a Sibir az Amurt, akkor 2-1-re nyertek Novoszibirszkben, de reggel valószínűleg több lesz közte a differencia. Egészen 2017 februárjáig kell visszamenni, mikor utoljára meg tudta verni az Amur a Sibirt, és a számokat elnézve nem holnap lesz a következő alkalom.

Amur Khabarovsk - Sibir Novosibirsk: Hosszabbítással és tizenegyespárbajjal együtt - Mérkőzés tipp