A holnapi nap legizgalmasabb meccsének mindenképpen az Avangard-Metallurg találkozó igérkezik, még ha a tabella első ránézésre nem is ezt mutatja. A hazaiaknál még mindig hiányzok Franson és Emelin a védelemből, valamint Shirokov a támadók közül, akik azért fontos láncszemei az omszkiaknak. Azért így is egy elég egységes csapatról van szó, a pontok szépen eloszlanak a játékosok között. Kapuban Sudnitsin várható kezdőnek, aki azért nem a liga legjobb hálóőre, de azért a közel 93%-os mutató nem rossz. Emberelőnyökben jók a hazaiak, közel 25%-os hatékonysággal váltják gólra a megítélt előnyöket, viszont emberhátrányban elég sokat kapnak.

A Metallurg. Na igen. Értetlenül nézi mindenki, hogy hogy lehet ez a csapat a Rigával holtversenyben az utolsó helyen. Az egyik oka az emberelőnyök kihasználása, amiben az utolsó jelenleg a Metallurg. Az emberhátrányos védekezésük sem túl kompetitív, a középmezőny vége felé vannak benne. Fontos hiányzójuk nincs. Érthetetlen miért nem megy nekik a játék. Kapuban én Galimovot várnám kezdőnek, ő még csak egy meccsen lépett jégre idén, de igazából mindegy is. Koshechkin is egy jó kapus, a top5-ben vannak az orosz kapusok között mind a ketten szerintem. Olyan védők vannak itt, mint Yakovlev vagy Antipin, utolsó még a válogatottat is megjárta pár éve. Elöl Brandon Kozun neve ismerősen csenghet, NHL-ben is megfordult, majd az Avangardban, most a Metallurgban. Viszont csak 4 pontnál jár 9 meccsen. Sergei Mozyakin is irtózat gyengén szerepel, tőle mindenképp több fog kelleni. Lehet Zaripov hiányzik neki nagyon. De akár Rasmussen vagy Loktionov nevét is írhatnánk, valamiért nem megy a fiúknak.

Nem gondolom, hogy itt fogja befejezni a mezőny végén a szezont a Metallurg. Ebben a csapatban sokkal, de sokkal több potenciál van, csak valahogyan nem áll össze nekik. Minden esetre előbb utóbb ki kell nyílnia annak a gólzsáknak. A meccs megnyerésére esélyesebb talán az Omszk, de egyáltalán nem biztos a hazai siker. Három védőjük is hiányzik, a Metallurgban pedig megvannak azok a támadók, akik két gólt minimum be bírnak bányászni ennek az Avangardnak. Az 1.62-t két vendég gólért én nem hagynám ki.

Avangard Omsk - Metallurg Magnitogorsk: A vendég csapat összes gólja - Rendes játékidő - Felett/alatt tipp