Két szebb időket megélt együttes összecsapása maradt a hétfői játéknapra a Bundesliga 2-ben

A Hannover és a Nürnberg is patinás csapatnak számít a német futballban annak ellenére, hogy jelenleg mindketten a második vonal alsóházában tanyáznak. Jelenlegi pozíciójuk nem épp a várakozásoknak megfelelő, hiszen tavaly még mindketten az élvonalban szerepeltek, ahonnan a szezon végén kézen fogva pottyantak ki.

Nagy különbség idén sincs a két együttes szereplése között, a Hannover 9, míg a Nürnberg 8 egységet gyűjtött. Igazán bajban még nincsenek, hiszen a Bundesliga 2 mezőnye rendre nagyon kiegyensúlyozott, bőven lesz még lehetőség az előzésre. Amire azért mindkét klubnál igény lenne, szeretnének mihamarabb újra a legfelsőbb osztályban futballozni. Erre igencsak bólogatnak az ultrák is...

Figyelembe véve a pocsék rajtot, mindkét csapatnak komoly téttel bír már ez az összecsapás is. A tét miatt én egy brusztolós meccset várok, ami egyébként is jellemzi a Bundesliga 2 fociját. Tavaly, még az első osztályban, mindkét találkozót a hazai együttes nyerte (egyébként egyaránt 2-0-ra). Ha pedig picivel hosszabb távra tekintünk vissza, az elmúlt 12 összecsapásuk alkalmával csupán 2 alkalommal örülhetett győzelemnek a vendégként pályára lépő alakulat.

A Hannover idén még nem nyert hazai pályán, van miért törleszteniük a drukkerek felé. Ehhez segítség lehet számukra, hogy a Nürnbergnél több játékos is hosszabb ideje sérült, további néhány pedig kisebb sérüléssel bajlódik (néhányan a maródiak listájáról: Misidjan, Medeiros, Ishak, Valentini, Sörensen...) , így játékuk kérdéses a hétfő esti derbin.

Szerintem ma nem marad pont nélkül a Hannover, erre 1.37-es szorzót kínálnak az irodák.

Hannover 96 - 1. FC Nürnberg: Dupla esély - Dupla esély tipp