Értékes pontokat szerezhet holnap az Avangard a Sochi ellen. A liga 6. helyén állnak, de a CSZKA ma a Vityazzal játszik, ahol valaki pontokat fog veszíteni, így akár feljebb is léphet majd az összesített tabellán az omszki csapat. Az utolsó 5 meccsükből csak egyszer kaptak ki, akkor is hosszabbítás után, ami jó előjel. A fontosabb hiányzók továbbra sem térnek vissza, de egyelőre nem látszik a hiányuk a védelemben. Sőt! A Riga ellen gólt sem kapott az Omszk, ellenben lőtt 7-et. Kapuban Sudnitsin várható kezdőnek, aki kevesebb meccsen lépett jégre eddig, a Sochi meg nem számít túl nagy erőpróbának. Voynov toronymagasan kiemelkedik az összes védő közül 11 pontjával, de a nagy vetélytársai sérültek a csapaton belül. Elöl Beck szinte szárnyal, 12 meccsen 14 pontnál jár már, de Shumakov és Andrighetto is hozza a pont/meccs átlagot.

A Sochinak nem igazán sikerült a szezonrajt, 12 meccsükből csak 4 alkalommal tudtak nyerni, ezzel a lista 19. helyén vannak. Hiányzók itt is vannak hárman, de egyik játékos sem tartozik a hű de nagy ászok közé. Khlopotov például száműzve lett tavaly a VHL-be, csak most megint kellett az ember. A kapusposzt valami borzalom a hazaiaknál. Shikin, aki az első számú lenne még a 91%-ot sem éri el, a kollégájáról meg inkább ne is beszéljünk. Malte Stromvall rendelkezik a legtöbb ponttal a csapaton belül, de igazság szerint nagyon kiemelkedő játékosuk nincs a hazaiaknak. Azt gondolom, nyíltan ki lehet jelenteni, hogy mióta a jobbak (és ide értve a Kostitsyn testvéreket is) elmentek a Sochiból, azóta csak vergődik az egész csapat, és rendre a mezőny, vagy inkább a középmezőny vége felé kínlódnak.

Az emberhátrányos védekezés az egyedüli, amiben nem rossz a Sochi, de most emberükre akadnak. Az Avangard a legjobb emberelőny kihasználó az egész ligában a közel 32%-os mutatójukkal. Nem lesz könnyű dolga a hazaiaknak, nem is várok győzelmet tőlük. A vendég siker is elég jó opció lehet erre a meccsre, de nekem valahogy a 2 vendég gól feletti opció jobbnak tűnik, az 1.46 meg szinte ajándék szorzó érte.

Sochi - Avangard Omsk: A vendég csapat összes gólja - Rendes játékidő - Felett/alatt tipp