A spanyol foci jelenlegi erőviszonyait figyelembe véve, megfogalmazható, hogy igazi presztízs meccsre kerül sor vasárnap este a Nou Campban. Már öt pontot elhullajtott a bajnokságban a Barcelona, míg legnagyobb riválisa, csupán 3-at, így nem fér bele az újabb betli!

Messi visszatérése lassan, s óvatosan zajlik, korábban csak félidőket kapott az argentin, de az Inter elleni keddi Bl mérkőzést már végigtolta. Nem lepődnék meg, ha Valverde variálna, hiszen a Suarez, Messi, Griezmann, Dembele négyes, bármilyen formában életveszélyes. Az tény, hogy talán egyikük sincs még csúcsformában, de a trófeákat, mint tudjuk tavasszal osztják, ezért jól is van ez így, de…A válogatott szünet előtt igen fontos a Barcának ez a három pont! Lényeges, hogy éles csúcsmeccseken lehet leginkább felpörögni az igen fontos novemberi-decemberi időszakra, ahol biztosítani kell lehetőleg a BL-csoportgyőzelmet a kedvező sorsolás eléréséért. Most ez a lehetőség (minőségi ellenfél) adott! Közben azért tartani kell a lépést a La Ligában is, és hazai pályán nem fér bele a pontvesztés, még akkor sem, ha a Sevilla az ellenfél.

Jól kezdte a szezont a Sevilla – négy meccs 10 pont -, de a Real Madrid elleni hazai pofon visszarántotta őket a földre. A vereség azért volt fájó, mert az ezer sebből vérző, kritikus állapotban lévő királyi gárda volt az ellenfél, s valóban sokan úgy gondolták, hogy itt az esély! Zidane és Lopetegui taktikai csatájából a francia világbajnok jött ki győztesen. Megmutatta a mérkőzés, hogy a Sevilla, miért „csak” az Európa Ligára jó! Csalódás volt számomra az APOEL elleni csütörtöki El-meccsük (1:0), a biztosnak tűnő 1,5 overes fogadásomat égették szénné…Tartalékolt a Sevilla: Nolito, Reguilon, Ocampos, Diego Carlos, De Jong, Vaclik – kihagyta az összecsapást, Banega csereként lépett pályára. Lopetegui tehát „rárotált” a Barcára, mégis úgy érzem, hogy ez is kevés lesz!

Minőségben a hazaiak felé billen a mérleg, s a katalánoknak roppant fontos most a győzelem. Minden eszköze megvan Valverdénak arra, hogy megbontsa a sevillai védelmet. Látványos meccset, és vasárnap esti fiesztát várok Barcelonában! S, egy szó a szorzóról is: nem is értem!

FC Barcelona - Sevilla: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp