Az év utolsó Bajnokok Ligája meccsére készülnek a férfiak, a szegediekhez a zágrábiak látogatnak, a hazaiak pedig egy új rekordot állíthatnak fel, ha nyernek, ugyanis egymás után nyernének 7 tétmeccset az európai porondon.

A csongrádiak szépen tapadnak a jelenleg magasan két legjobb csapatra, a Barcelonára és a Paris Saint-Germainre, gyakorlatilag már majdnem biztos, hogy a csoportban nem végeznek rosszabb helyen, mint harmadik. A kötelezőket magabiztosan hozzák, oda-vissza verik a kis csapatokat, amelyekkel az elmúlt években azért volt gond, otthon pedig bárkire veszélyesek, az első körben a Barcát is hazavágták, végigvezetve. Viszont ezt a 23 gólos határt eddig mindenki megdobta a szegedi csarnokban, a Barcelona 28-at, Flensburg és a Celje 24-et, az Elverum pedig 25 gólt rámolt be. Hétközben az egriek látogattak bajnoki mérkőzésen Szegedre, ők 32 gólt dobtak, Pastor ki is akadt egy cseppet a védekezésre, aki egyébként lehet, hogy szlovén szövetségi kapitány lesz.

A zágrábiaknak kaparnia kell, hogy majd odaérjenek a Bajnokok Ligája valamelyik továbbjutó helyére, a Celje elleni vereség 2 hete viszont nem jött túl jól nekik. A továbbjutásért kicsit későn kezdtek el tenni, 8 fordulót kellett várni az első győzelmükig, de a horvátokat sosem szabad leírni. Az utóbbi 4 tétmérkőzésükön már 30-ig mindig eljutottak, bemelegítésként a szombati meccsre pedig 39-et rámoltak be a Szpartak Moszkvának. A csapat egyébként tele van horvát játékossal, egy-két balkáni idegenlégióssal, és rutinos rókákkal, mint Zlatko Horvat.

A férfi kézilabdában ez a 22-es határ annyira alacsony, hogy egy sokkal gyengébb erőt képviselő csapat is bőven megdobja bármikor, nem egy felfelé ívelő horvát bajnokcsapat. Hazai sikert várok, de nagy kiütést nem, és minimum 23 vendég gólt.

Pick Szeged - HC PPD Zagreb: Gólok száma Vendég csapatnál - Felett/alatt tipp